lauantai 27. helmikuuta 2016

PARI VINKKIÄ FLUNSSAAN


Flunssakausi on taas täällä ja mäkin oon saanut oman osani tästäkin tautiepidemiasta. Ensin meinasin sairastua jo ennen abiviikkoa ja nyt abiviikon jälkeen alkaa olo olla taas vaihteeksi flunssainen. Mulla onkin teille muutama nerokas vinkki, joita oon itse hyödyntänyt alkavan flunssan ehkäisemiseen:
 • Inkivääri on tähän mennessä mun mielestä paras keino. Sen sanotaankin olevan luonnon lääke flunssaan ja voin ehdottomasti puhua tän puolesta. Mun lemppari "inkiväärireseptejä ovat:
  1. Inkiväärishotti. Leikkaa n. 2cm pala inkivääriä ja purista yhden appelsiinin mehu tehosekoittimeen. Hurauta tasaiseksi ja kaada siivilän avulla shottilasiin. Juo kerralla pois ;-)
  2. Inkivääritee. Keitä n. neljä 1cm inkivääripalaa kattilassa puolen tunnin ajan. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja lisää hunajaa.
Inkiväärivinkeistä pitää kaikki kunnia antaa yhdelle mun ystävälle, ihan huikeita neuvoja!



Tiedätte myös, että oon vitamiinien suurkuluttaja ja syön niitä ympärivuoden. Flunssa-aikaan tehostankin vitamiinien syöntiä hurjasti. Näillä vitamiineilla torjun flunssaa:
 • D-vitamiini ei ehkä tuhoa flunssaa, mutta on meille suomalaisille erityisen tärkeää talviaikaan. D-vitamiini saattaa myös auttaa nopeampaan tervehtymiseen flunssasta. Tätä vitamiinia saa mm. maitotuotteista ja kalasta.
 • Magnesium suojaa stressiltä, mikä on erityisen tärkeää, sillä liiallinen stressi tuhoaa vastustuskykyä. Magnesiumia saa mm. pähkinöistä, täysjyväviljasta, manteleista ja kalasta.
 • Sinkki. Sinkki on erittäin tärkeä tekijä valkosolujen jakautumisessa, jotka taasen ovat pääosassa elimistön puolustusjärjestelmässä. Sinkkiä saa purkin lisäksi esimerkiksi kalasta ja linsseistä.
 • C-vitamiini. Tämä vitamiini tunnetusti piristää ja vaikka se ei vastuskykyä itsellään paranna, auttaa se taistelemaan jo kehoon hyökänneitä viruksia vastaan. C-vitamiinia saa esim. sitrushedelmistä ja vihreistä vihanneksista.
 • B6- ja B12-vitamiinit tehostavat muiden vitamiinien vaikutusta ja näin ollen ehkäisevät myös flunssaa.


Jos näistä vinkeistä huolimatta flunssa on jo ehtinyt puhjeta, muistakaa levätä. Levon lisäksi jatkakaa vitamiinien ottoa, älkääkä unohtako inkivääriä ja muita luonnon omia kikkoja. Sitkeä flunssa saattaa vaatia parinkin viikon lepoa urheilusta, sillä flunssassa ei tosiaan tule itseään rääkätä. Tsemppiä kaikille flunssaisille! ;-)

♥:Emmi

4 kommenttia:

 1. Anonyymi27.2.16

  Hei viitsisitkö jossain postauksessa jakaa muutaman lempparikasvisruokareseptisi? Olisi kiva löytää hyväksi todettuja (mieluiten helppoja) kasvisruokareseptejä :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti!! Koitan kehitellä teille jotain :-) Vaikka sitten sellaista, mihin lihaakin saa tarvittaessa lisättyä, niin sekä kasvis- että lihansyöjät hyötyy niistä sitten :-)

   Poista
 2. Anonyymi27.2.16

  Hei! Mistä toi sun hame on uudessa instakuvassasi? Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Se on Ginasta, parikymppiä maksoi :-) Kiitti!

   Poista