tiistai 23. helmikuuta 2016

LÄTTYLEIPIÄ

*Yhteistyössä nu3

Ei ehkä niin esteettisen näköistä, mutta niin hyvää. Tein taas uuden leipäreseptin. Mutta minkä mä sille mahdan, että saadessani näitä nu3-tuotteita taas testattavaksi inspiroiduin ensimmäisenä tälläisestä "lättyleivästä". 

Yacon-siirapista en ollutkaan ennen kuullut, mutta näitä leipiä tehdessäni oli pakko maistaa sitä myös ihan pelkästään ja kyllä toimii! Yaconia voi käyttää monipuolisesti ruuanlaitossa, smoothieissa, myslissä, jälkiruoissa ja leivonnassa ja se toimii hyvänä sokerin ja hunajan korvikkeena. Sen huomasi tässäkin! Pienellä makeutuksella leivästä tulee aina ihan erilaista.

Toinen reseptiin päässyt testattava oli psylliumsiemenet. Näitä oonkin ennen kokeillut ehkä jossain ja vähän etukäteen näistä jo tiesinkin, joten osasin todellakin olettaa näiden sopivan reseptiini täydellisesti! Psyllium on siis gluteeniton kuitulisä, joka tuo leipomukseen hyvää sitkoa, sillä se turpoaa veteen sekoitettaessa.

Mikä tää resepti siis oli?

Neljään isohkoon lättyyn:

2dl kädenlämpöistä vettä
1/3 paketti hiivaa
1,5dl vehnäjauhoja
1dl ohrajauhoja ja 1dl ruisjauhoja
TAI
2dl ruisjauhoja tai täysjyväjauhoja
1 tl nu3-yaconsiirappia
1 kukkurallinen rkl nu3-psylliumsiemeniä
loraus oliiviöljyä
1tl suolaa

Sekoita kädenlämpöiseen (tai vähän kuumempaan) veteen hiiva, suola ja yacon siirappi. Lisää vähitellen jauhoja ja alusta lopussa käsin. Lisää öljy ennen viimeisiä jauhoja. Anna kohota puolisen tuntia tai kunnes huomaat taikinan oikeasti kohonneen. Levitä leivinpaperille n. puolen pellin kokoiseksi lätyksi. Paista uunissa 225 asteessa n. 10-15 minuuttia tai kunnes kypsää.


Tässä taas lisää leipäideoita leipäfanaatikoille. Tää sai hyvää palautetta jo äidiltä, veljeltä ja jopa yhdeltä mun kaverilta. Toivottavasti tekin diggailitte ja muistakaa kertoa, jos päädytte kokeilemaan ;-) Mä painun nyt salille ja sitten suunnittelemaan tarkemmin Köpistä, ciao!

♥:Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti