perjantai 13. marraskuuta 2015

TASTE OF ASIA

Yhteistyössä Indiedays & Santa Maria, *tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta

Indiedaysin bloggaajatapahtuman tiimoilta pääsin ilokseni mukaan yhteistyöhön Santa Marian kanssa. Nyt syksyllä on tosiaan tullut Aasian päässä vierailtua muutamaan otteeseen niin kuin te tiedättekin ja aasialainen ruoka on ihan vienyt mun sydämen. Just tän takia mä olinkin äärimmäisen iloinen, että mut valittiin tähän hommaan mukaan.

Sain siis Santa Marialta ihanan goodiebagin, jonka sisältä paljastui aasialaisia makuja mukailevia juttuja. Kastikkeita, mausteseoksia, riisinuudeleita ja kookosmaitoa. Mikä siis oli mun tehtävä? Mun piti näiden pohjalta tehdä teille mun oma resepti näitä tuotteita apuna käyttäen. Mä sain avuksi kaks kaveria ja me pidettiin viime viikonloppuna yhdessä "aasialainen ilta" ja testailtiin yhdessä muutamaa eri wokkia. Meidän wokit näytti tältä:

Kana-riisiwokki 4-6 hengelle:
n. 2,5dl basmatiriisiä
450g maustamatonta kanaa
purkillinen *Santa Marian kookosmaitoa
pussillinen wokkikasviksia
oman maun mukaan *Santa Marian Sweet Chili Ginger-kastiketta
n. 3/4 pussia *Santa Marian Paneng Red Curry-mausteseosta
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Katkarapu-nuudeliwokki 4-6 hengelle:
1 paketti *Santa Marian riisinuudeleita
1 paketti pakastekatkarapuja
oman maun mukaan *Santa Marian Pad Thai- ja Oyster-kastiketta
pussillinen wokkikasviksia
1 tuore chili
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Wokkien tekeminen on todella helppoa, sillä ainoa mitä kannattaa ottaa huomioon, on toimintajärjestys. Ensimmäisessä wokissa kannattaa aloittaa riisin keittämisestä, mutta toisessa kannattaa ottaa huomioon, että riisinuudelien keittämisessä taasen menee vain muutama minuutti. Muuten wokin tekemisen voi mun mielestä melkein suorittaa oman maun mukaan, kunhan vain ensin paistaa kanan kypsäksi. Maistella kannattaa muuten välissä, ettei oo liian spicya tai mautonta. Me ainakin tehtiin niin ja monen monta kertaa ;-)

Kaiken kaikkiaan ihan superihanaa päästä kokkailemaan yhdessä hyvää ruokaa ja mun mielestä wokit sopii just yhdessä kokkailuun, kun kaikille voi valjastaa oman tehtävänsä! Me tehtiin kylkiäisiksi myös leipää, joten kaikille varmasti riitti hommaa ;-)

Mun lempituotteiksi osoittautui ehdottomasti toi Sweet Chili Ginger-kastike ja riisinuudelit. Näitä ei oo ennen tullut kokeiltua ja oon kyllä positiivisesti yllättynyt! Vanha tuttu kookosmaito ei taaskaan pettänyt, mä voisin kyllä laittaa sitä ihan joka ruokaan... Muutama kastike jäi vielä testaamatta, sillä *Soy & Sweet Chili- sekä *Chili & Garlic-kastikepullot odottavat kaapissa vielä seuraavaa kertaa... Kiinnostaisko teitä nähdä Aasia-teemaisia reseptejä toistenkin? ;-)

♥:Emmi


I'm lucky to get to collaborate with a Finnish food and flavouring company and make my own Asian style dishes from their ingredients. We got together with my best friends and did an Asian night and it was a lot of fun cooking with them! We made two different woks for two different tastes, and here you have the recipe:

Chicken-rice wok:
2,5dl basmati rice
450g chicken
3/4 package of *Santa Maria Paneng Red Curry flavouring mix
1 can of *Santa Maria Coconut Milk
1 package of wok vegetables
*Santa Maria Sweet Chili Ginger Sauce
salt & pepper

Shrimp-rice noodle wok:
1 package of *Santa Maria Rice Noodles
1 package of shrimps (250g approximately)
Santa Maria *Pad Thai and Oyster sauce
1 chili
1 package of wok vegetables
salt & pepper

The most important thing about making woks is that you have to schedule which thing you're gonna do first etc. I guess that's the only advice you need. I personally enjoyed this collaboration as I've spent a lot of time in Asia lately. I hope that you guys as well want to see more Asian style recipes and if you do, tell me!

4 kommenttia:

  1. Anonyymi15.11.15

    Oi wokit on ihan mun lemppareita! :) Näyttää niin hyvältä 8) pistetään kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihan mahtavia, kerro sitten mitä tykkäsit kun oot päässyt kokeilemaan! ;-)

      Poista
  2. Anonyymi17.11.15

    Näyttää herkulliselta. Pitää kokeilla. Niin ja joku toinenkin aasialainen ruokapostaus olis hyvä juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja mahtava kuulla! Eiköhän tuolla Batamin puolella vois jonkun teille taas kehitellä ;-)

      Poista