tiistai 24. marraskuuta 2015

JOS TREENIT JÄÄ VÄLIIN


Kaikki treenaajat tietää varmasti sen tunteen, kun ei huvita ja tai muuten vaan päivä on odotettua kiireisempi, eikä sinne salille ehdi. Moni kunnon treenivaihetta elävä ja hyvää motivaatiota ylläpitävä pitää tätä ihan pahimpana epäonnistumisena ja myönnän itsekin kuuluneeni tähän joukkoon joskus. Enää en kuitenkaan jaksa niin paljoa välittää, sillä hyvinvointi tulee kuitenkin hikitreenien edelle. Jos mun viikon viiminen treeni jää ultimaalisen väsymyksen tai kaverien takia väliin, niin ketä kiinnostaa.

Mitä kuitenkin tehdä, jos treenit jää tai meinaa jäädä väliin:
 • Jos sali vie liikaa aikaa, tee kotona pieni puolen tunnin hikijumppa. Morkkis treenaamattomuudesta vähenee huomattavasti ja energiaa jää loppupäivän askareisiin.
 • Älä masennu, jos et jostain syystä salille pääse! Ota se voittona ja lepopäivänä lihaksille, äläkä kuvittele sen olevan kehityksestä pois.
 • Jos olet sopinut kahvilatreffit kaverin kanssa ja treenit uhkaa sen takia jäädä tekemättä, vaihtakaa treffipaikaksi lenkkipolku, kuntosali, uimahalli tai vaikka luistelukenttä!
 • Joskus väsyneenä treeni on se oikea vaihtoehto päivän parantamiseen, mutta toisinaan on hyvä vaan rötvätä sängyn pohjalla. Jos ei oikeasti huvita niin sitten ei huvita, tee mielummin vaikka hyvä smoothie ja katso lempisarjaasi telkusta!
 • Toisinaan aikataulut ei anna periksi ja kiireisimpinä viikkoina kannattaa etukäteen hyväksyä se, että normaalit viisi treeniä saattaa nyt jäädä neljään. Muutenkin treenit on hyvä etukäteen rustailla kalenteriin, se auttaa aikataulussa pysymisessä!


Meille jokaiselle on hyväksi joskus luistaa treenistä ja valita karkkipussi - tai miksei jotain terveellistä hikitreenin sijaan. Kuitenkin, pitää muistaa ettei tätä aina sovi käyttää tekosyynä. Jos aina luistat treeneistä ja valitset sen sijaan herkut, huomaat sen varmasti pian ulkonäössä... ;-)

Mulla ainakin jää joskus treenit väliin ja toisinaan vähän helpomminkin. Nyt olen kuitenkin pyrkinyt pitämään tiukempaa linjaa ja voin sanoa, että juuri tällä hetkellä se toimii paremmin kuin hyvin. Koulustressin ja muiden painostavien asioiden keskellä treeni saattaa olla just se päivän pelastaja. Kuunnellaan kuitenkin itseämme aina treenille lähtiessä. Jaksanko vetää täysillä ja antaa kaikkeni? Jos vastaus on ei, kannattaa vaihtaa treeni seuraavaan päivään. Oman itsesi kuuntelu on kaikkein tärkeintä.

Muistakaa kuitenkin se treenin jälkeinen uskomaton olo, sitä ei saa karkkipussista tai sohvalle jäämisestä, ja joskus se saattaa olla juuri se, mitä kaipaat!

Treenintäytteistä tiistaita, vaikka mulla onkin lepopäivä...

♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi26.11.15

  Mulla oli eilen tosi vaikeeta lähteä treenille. Olisin mielummin jäänyt vain kotiin. Treenin jälkeen olin onnellinen, etten jäänyt kotiin. Ja tänään jalat kiittää eilisestä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, hyvä sä! Tsemppiä tuleviin treeneihin :-)

   Poista