maanantai 9. marraskuuta 2015

JOULUINEN ARONIAPUURO

Yhteistyössä nu3

Sain verkkokauppa Nu3:lta testiin mulle ennestään ihan tuntematonta aroniamehua. Hetken mietin, että mihin uskallan tätä käyttää, mutta yhtäkkiä sain aika hyvän idean. Miltä kuuloistaisikaan jouluinen aroniapuuro?

Tarvitset:

1,5dl vettä
1,5dl kaurahiutaleita
hunajaa makeutukseen
piparkakkumaustetta/kanelia ja kardemummaa mausteeksi
mantelirouhetta puuron päälle koristeeksi ja lisukkeeksi

Aroniamehu on itsessään aika vahvan makuista eikä kovin makeaa, joten suosittelen laittamaan sitä nesteeksi 50-50 veden kanssa. Voi tietenkin olla aika extreme ja kokeilla vaikka maitoa, mutta vesi toimii kyllä hyvin. Makeutusta kannattaa myös laittaa, sillä mehun maku tosiaan on aika kitkerä. 

Homma toimii siis niin, että ensin vesi-aroniamehu-sekoitus kiehautetaan kattilassa, jonka jälkeen kaurahiutaleet kaadetaan joukkoon. Sitten on aikaa sekoitella hyvin ja kun seos alkaa näyttää puurolta, voin joukkoon lisätä hunajan ja mausteet ja keitellä vielä jonkun tovin, kunnes puuro on kypsää. Lopuksi päälle lisätään mantelirouhetta tms. ja koko homma nautitaan vaikka glögin tai maitolasillisen kera ;-)

PS. Jos mietitte, mihin tämä ihmemehu hyödyttää, niin se sisältää hurjasti vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita, joten selvästä terveyspommista on kyllä kyse!

Webshop Nu3 sent me their own aronia juice and at first I doubted a little about where I can use this magical mystery juice? Then I realized how cool would a christmas-y aronia oatmeal be?

You need:

1,5dl water
1,5dl oats
honey for sweetening
cinnamon and cardamom for seasoning
almonds for toppings

Aronia juice itself isn't that sweet and it has a strong taste so I really recommend you to mix the liquid 50-50 or even 60-40 for water. And the sweetening is second thing that I highly recommend, because the taste really is sour.

The thing is that you cook your oatmeal in a pot and in the end add honey and seasonings in it. Last thing you do is top your oatmeal with almonds and it's ready to be eaten! ;-)

♥:Emmi

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10.11.15

    Tätä vois kokeilla. Sais aamulla kunnon vitamiiniannoksen.

    VastaaPoista