tiistai 22. maaliskuuta 2016

WHERE HAS HUMANITY GONE


Piti julkaista päivän postaus iloisella kuvauksella siitä, kuinka mulla on enää kahdet ylppärit jäljellä, blogidraivi on taas kova, torstaina lähetään Tallinnaan ja oon ruvennut jo fiilistelemään muuttojuttuja. Päivän tapahtumat on kuitenkin taas vienyt näistä elämän pienistä iloista sen merkityksen pois ja mun ajatukset on Brysselissä. Jotenkin osasin aavistaa Belgian kokevan oman osansa iskuista aikanaan, mutta tuntuuhan se aina yhtä hirveältä kun se tapahtuu. Onko tää sitten kenties kosto siitä, että yks Pariisin iskujen päätekijöistä löydettiin Belgiasta viime viikolla, sitä ei voi tietää.

Toisaalta mä ainakin alan turtua tähän ainaiseen pelkoon ja tuskaan siitä, missä seuraavaksi isketään. Asia on erittäin vaikea ja varsinkin Euroopan pitäis mun mielestä oikeasti yrittää kaikkensa löytää keinoja näiden iskujen loppumiseen ja pysäyttämiseen, sillä vielä ainakaan sitä toimivaa keinoa ei ole löytynyt. Tämä nähtiin taas tänään. Kaksi iskua lentokentällä ja yksi metroasemalla. Paikkoja, joiden pitäisi nimenomaan olla niitä suojelluimpia, sillä moni varmasti tiedostaa niiden olevan iskuntekijöiden suosiossa. Ehkä tästä taas opitaan jotain.

Luin tänään otsikon Ilta-Sanomista, joka sanoi että terrorismia saa ja pitää pelätä. Se onkin nyt varmaan suurin pelon aihe meillä ympäri maailmaa. Silti ei saa antaa pelon vallata eikä unohtaa elää elämäänsä siksi, että pelkää joutuvansa pommituksen tai muun terroriteon uhriksi. Mua pelotti kuollakseni lentää Singaporesta 14 tunnin lento Pariisiin, mutta siinä voitin pelkoni. Terrorisminvastainen taistelu on alkanut ja uskon, että tätä taistelua me ei hävitä.


SHIRT - Gina Tricot
COAT - Primark
JEANS - H&M
SHOES - Skopunkten
BAG - Longchamp

10 kommenttia:

 1. Anonyymi22.3.16

  minne muutat ja muutatko yksin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinkiin ja muutan! :-)

   Poista
  2. Anonyymi23.3.16

   Jäätkö sille tielle vai meetkö vaan valmennuskurssin ajaksi?:)

   Poista
 2. Anonyymi23.3.16

  Aika tekopyhää vääntää tällaisia itkupostauksia blogiin vain jos euroopassa tapahtuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi23.3.16

   Miten niin tekopyhää? Ei must ollenkaa. Kyl Emmi varmaa miettii myös Aasianki tapahtumia, ku sill asuu sukulaisia ja tuttuja siä. Mut hei, pelolle ei saa antaa valtaa!

   Poista
  2. Tässä taas nähdään, postaushan ei ole mikään itkupostaus vaan halusin vaan ottaa kantaa ja sanoa oman mielipiteeni asiaan.

   Samalla tavalla huolestuin ja selasin uutisia tammikuussa Jakartassa sattuneen pommi-iskun jälkeen. Yhtä lailla ajattelin ihmisiä siellä. Batamilla oli pommi/terroriuhka viime kuussa ja siitä ei ollut minkään sortin uutisissa. Että ihan joka tavalla reagoin omassa päässäni kaikkiin näihin tapauksiin, mutta selkeästi meihin kaikkiin vaikuttaa eniten Euroopassa tapahtuneet iskut. Niiden sattuessa ihmiset myös yleensä haluaa lukea muiden mielipiteen asiaan ja tää oli vain yksi niistä.

   Niinkuin toinen anonyymi sanoikin, yhtä lailla huolestun Aasiassa tapahtuneista iskuista kuin täällä Euroopassakin :-)

   Poista
 3. Anonyymi23.3.16

  Turkissa oli myös kaksi räjähdystä viime viikolla.. Mikset tehnyt niistä postausta tai tisitkö edes niistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkään ei nyt ole postaus Brysselin terrori-iskusta, vaan normaali asupostaus, jonka tekstiksi kirjoitin vain ajankohtaisesta aiheesta. Deal with it.

   Poista
 4. Anonyymi23.3.16

  Ymmärrän, et aihe on tosi ajankohtainen ja tietysti jokainen varmasti tuntee empatiaa. Toisaalta välillä on ilmassa tekopyhyyttä, kuinka moni todellisuudessa auttaisi uhreja ja heidän läheisiään... On helppo kirjoittaa aiheesta, mutta kuinka moni on valmis todella auttamaan ihmisiä, heidän kohdatessa menetyksiä. Ei, en syytä sua-vaan tarkoitus on herätellä ihmisiä. Moni joutuu selviämään todellisuudessa lähes yksin, vaikka luulisi, että muut auttaisivat.

  VastaaPoista