sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

TIPS FOR COPENHAGEN

Kööpenhaminassa tuli nähtyä ja koettua kaikenlaista ja ajattelin koota nyt teille vähän kattavamman postauksen asioista ja vinkeistä, joita itse voin todeta hyväksi tai hyödylliseksi. 


SYÖMINEN

Koettiin reissun aikana, että syöminen ravintolassa ei ole mitenkään halpaa puuhaa. Löydettiin pari hyvää "pikaruokamestaa" ja kerran syötiin kunnolla ulkona. Sekin kerta sattui olemaan aamulla ja ruoka oli jokaisen pennin arvoinen. Köpiksessä on kuitenkin miljoonittain 7eleven-kauppoja, joista saa mitä ihanampia herkullisia ja terveellisiä snackseja. Niitä tulikin sitten hyödynnettyä vähän enemmän! Pari paikkaa haluan teille kuitenkin listata, mikäli kivaa safkamestaa etsitte:
  • Bistro Royal. Sijaitsee ihan Kongens Nytorvin hollilla kadunkulmassa. Paikasta saa tilattua aamulla ihan upean aamupalan, joka on kyllä hintansa väärti. Meidän aamupalaan kuului pari siivua tummaa leipää, voita, juustoa, munakokkelia ja mysli-hillo-rahka-sekoitus. Lisäksi otin kupin mustaa kahvia ja porkkana-appelsiinimehua. Ruoka oli myös niin näyttävästi tarjoiltu, että sai kyllä täydet pointsit! Tällä jaksoi pitkälle päivään ;-)
  • WokOn. Tääkin mesta löydettiin ihan vahingossa matkalla MACin liikkeeseen jossain Kongens Nytorvin lähellä. Näytti niin ihanalta ja ruoka olikin mielettömän hyvää. Ison wokkiannoksen ja colapullon sai ehkä kympillä. Ja kaikki sai valita itse! Mun instasta löytyy muuten täältä kuva, jos eksytte selailemaan!
  • Joe & the Juice. Se kliseinen Tanska-mesta. Ei vaan voi mennä käymään Tanskassa juomatta edes yhtä mehua täältä. Mä pysyttelin kyllä siinä yhdessä mehussa ja maistoin heti lentokentällä Sex Me Upia. Olihan se mielettömän hyvää, mutta hinta on kova. Mehun rakastajille aivan ykkösmesta ja varmasti terveellinen lounasvaihtoehto, sillä paikasta saa mehuunsa proteiinilisän halutessaan ja erilaisia lämpimiä leipiäkin löytyy. Tätä ei tarvitse edes etsimällä etsiä, näitä on ympäri Köpistä!

SHOPPAILU

Erilaisia shoppailumestoja Köpiksestä löytyy. Kauppavalikoima ei kuitenkaan ole hirveän erilainen Suomeen verrattuna eikä ne mallistotkaan hirveästi eroa. Lempparikauppoina näistä ei-Suomessa-olevista Urban Outfitters, Topshop, Sephora ja MAC! Shoppaillakseen Köpiksessä suosittelen näitä:
  • Stroget. Parhaat kaupat ja mahtavat maisemat ympärillä. Jos tykkäät ostoskaduista enemmän, kuin ostoskeskuksista suosittelen ottaa suunnaksi Strogetin. Sieltä löyutää parhaat kaupat ja ruokapaikat rinnakkain samasta paikasta!
  • Field's. Käytiin viimisenä päivänä täällä aivan rahattomina kiertämässä paikka läpi. Yläkerrassa kiva ravintolapuoli ja kaks kerrosta täynnä liikkeitä. Ainoa huono puoli varmaan huono Wi-Fi ;-) Kauppoja oli vaikka mihin lähtöön, joten jos sulla on vielä fyrkkaa niin täällä kuluu kevyesti yks päivä! Metro- tai juna-asema Orestad!
  • Magasin.Kauppakeskus aikalailla keskellä Strogetia. Paras paikka meikkishoppailuun Sephoran lisäksi. Konsepti vähän Stockan tapainen, hinnat ihan siedettäviä. Täältä itseasiassa ostin sen MACin korostuspuuterin ja Urban Decayn silmämeikinpohjustusvoiteen. Samaten Elvira löysi täältä Real Techniquesia aika halpaan hintaan!

YLEISET VINKIT

Muutama yleinen vinkki vielä nähtävyyksistä ja muista. Missä kannattaa yöpyä, mitä kannattaa nähdä? Miten julkiset kulkuneuvot toimii? Miten pääsee Malmöön?
  • Me yövyttiin Copenhagen Star Hotelissa ja voin kyllä suositella sitä kaikille. Meidän pakettiin kuului aamiainen ja se oli kyllä sen ylimääräisen hinnan arvoinen. Hotelli oli siisti ja sijainti täydellinen. Jos menisin Köpikseen toisen kerran, olis tää varmasti edelleen mun ykkösvalinta hotelliksi!
  • Jos pitäis viis tärkeintä nähtävyyttä Köpiksestä mainita, sanoisin Tivolin, Pieni Merenneito-patsaan, Nyhavnin, Marmonikirkon ja Amalienborgin linnan. Me käytiin kaikissa muissa, mutta Tivoli oli kiinni. Loput nähtävyydet onkin sitten vaan plussaa. Muun muassa Christiania on niin näkemisen arvoinen mesta!
  • Julkiset kulkuneuvot on kuulemmat rankattu jossain listassa ihan kärkeen, mutta en ole kyllä samaa mieltä. Metro ei kulje keskustassa, junat menevät vähän milleen sattuu. Tää vaatii hermoja, mutta onneksi lähes joka paikkaan pääsee jalan! Tietyille nähtävyyksille on kuitenkin hyvä mennä julkisilla, esimerkiksi Merenneidolle ja Christianiaan. Ottakaa siis hyvin ja ajoissa selvää millä pääsee ja mihin!
  • Malmöön taas pääsee halvalla ja helposti. Me maksettiin meno-paluulipuista about 24 euroa ja päästiin mutkattomasti ja nopeasti Ruotsin puolelle. Päärautatieasemalta saa ainakin ostettua lippuja automaateista, mutta kannattaa verrata hintoja ennen lippujen ostamista. Jos vain luppoaikaa on, niin Malmössä kannattaa kyllä käydä!
Tässä muutamat vinkit Köpikseen. Voitte tietenkin kysyä lisää, jos teille vain tulee kysyttävää ja koitan vastata parhaani mukaan. Kaikkea en tiedä, mutta voin kuitenkin yrittää ;-)

Ihanaa sunnuntaita!

♥:Emmi

PS. Juttelin eilen blogissa postaustahdista ja helmikuun suosikeista, postaus löytyy täältä!

2 kommenttia: