maanantai 21. maaliskuuta 2016

GLUTAMIINISTA PART 2


Kirjottelin noin kuukausi takaperin siitä, että sain nu3:lta testiin purkillisen glutamiinia. Glutamiini tosiaan oli mulle ennestään jo vähän tuttua, sillä mun porukat on sitä aiemmin käyttäneet ja kehuneet myös mulle. Jotenkin en vaan koskaan ollut innostunut taas yhden lisäravinteen lisäämisestä mun jo ennestäänkin kattavaan valikoimaan. Annoin kuitenkin glutamiinille nyt uuden mahdollisuuden ja oon ottanut sen oikeastaan päivittäiseen käyttöön.

Olen nyt viimeisen kuukauden siis ottanut teelusikallisen glutamiinia aina ennen treeniä, pakkauksen ohjeen mukaan. Oon sekoittanut sen siis noin desiin vettä ja kulauttanut aika lailla ykkösellä alas. Maku vois olla pahempi! Kuvittelin joutuvani juomaan jotain natural-heran tapaista kuraa, mutta glutamiini olikin paljon freesimpää! Ei kuitenkaan ehkä ihan mikään lempparijuoma, jota alkaisin vapaaehtoisesti aina litkimään ;-) 


Entäs sitten, tuntuuko mitään eroa? En osaa tarkkaan sanoa. Oon ainakn vetäny viimisen kahden viikon aikana isomman vaihteen silmään ja treenit on koventunut talveen verrattuna urakalla. En tiedä miten ilman glutamiinia, mutta näin mä oon ainakin palautunut hyvin. Raskaimpienkin jalkajumppien jälkiolot on olleet ihan kohtalaisia eikä suuria lihaskipuja ole näkynyt. 

Avusta lihaksiston kasvuun en voi sanoa kyllä juuta enkä jaata. Koitan tässä (mielestäni) pääasiassa syödä pienellä miinuksella päivästä toiseen ja nyt lihasten kasvukaan ei oo se pääasia. Kuitenkin mitä oon muilta kuullut hyvää palautetta, glutamiini kyllä edesauttaa siinä! Asioihin on kuitenkin niiiiin monia eri mielipiteitä kuin on ihmisiäkin, joten ei tähän varmastikaan ole yhtä oikeaa vastausta!


Kenelle mä nyt loppupeleissä glutamiinia suosittelisin? Mä voisin sanoa, että glutamiini sopii parhaiten kovaa treenaaville ja juurikin henkilöille, jotka hakee edellämainitsemiani asioita. Lihasten kasvua ja optimaalista palautumista etsiville glutamiini siis on se juttu!

Mites siellä, käytättekö glutamiinia?

♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi21.3.16

  En käytä glutamiinia, mutta tästä tulikin mieleen tämä ''kiinteytysprojekti'' ylppäreitä varten.. Oisko sulla mitään vinkkejä tähän vajaaseen kolmeen kuukauteen? (Apua valmistutaan niin pian! :DD) Kaikki vinkit ois tervetulleita, oli ne sitten treeniin tai ruokavalioon.. Muistan kun sanoit joskus että olit ennen todella herkkujen perään, niin miten pääsit eroon siitä? Itsellä ongelmana juuri roskaruoka sekä herkut ylipäätään.. Olen selvinnyt max 5päivää ilman herkkuja, mutta päädyn aina epäonnistumaan.. Huoh, että kun kyllästyttää tämä oma olematon itsekuri !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan tehdä jonkinlaista postaussarjaa aiheesta vielä tähän kevääseen ;-) Oon edelleenkin kyllä pahasti herkkujen perään, mutta yhdessä vaiheessa kun jätin herkut kokonaan pois, pääsin siitä pahimmassa herkkuhimotuksesta kokonaan pois!

   Poista