lauantai 26. maaliskuuta 2016

OPISKELIJASAPUSKAA | PART 2


Tällä kertaa päästään opiskelijasapuska-postaussarjassa tutustumaan juustottomaan tonnikalalasagneen. Mun oikeesti teki varmaan kaks viikkoa mieli lasagnea ja annoin tän viikon maanantain vihdoin mielihaluille vallan ja pyöräytin vähän terveellisemmän lasagnen. Mitä tää sitten pitää sisällään?

Tonnikalatäyte:
1prk paseerattua tomaattia (500g)
1prk tomaattisosetta (n. 250g)
3prk tonnikalaa vedessä
1 sipuli paloiteltuna
mausteita (pippuri, chili, yms, oman maun mukaan)

täysjyvälasagnelevyjä
halutessaan Violan maustamatonta kevyt-tuorejuustoa

Homma etenee siis niin, että ihan ensin laitat uunin päälle 200 asteeseen. Tän jälkeen pilkot sipulin ja kuullotat sen pannulla. Lisää joukkoon tonnikala ja vähitellen sekä tomaattisose, että paseerattu tomaatti. Mausta haluamillaisi mausteilla, mutta kuitenkin unohtamatta laittaa niitä, sillä mausteet ovat tässä ihan ehdottoman tärkeät! Anna kuplia pannulla vähän aikaa.

Ota sopivan kokoinen uunivuoka ja kaada ensin pieni kerros kastiketta vuoan pohjalle. Tämän jälkeen lisää päälle lasagnelevyjä ja toista sama homma niin kauan kuin kastiketta riittää. Kerroksien ei tarvii olla ihan hirveen paksuja, mulla tuli muistaakseni niin, että pastaa oli kolme kerrosta :-) Jos tuorejuustoa haluaa käyttää, voi sitä lisätä joihinkin väleihin ns. "klöntteinä". Tää vaihe ei kuitenkaan ole välttämätön!

Sitten lasagne onkin valmis uuniin, jossa sitä paistellaan n. 40-45 minuuttia. Tän jälkeen tää herkku on valmis syötäväksi ;-)


Yhdestä lasagnesta tosiaan riittää noin viiteen sopivan kokoiseen annokseen ja laskeskelin, että yhden annoksen hinnaksi tulee noin 1,30 euroa. Näin ollen noin viikon salin jälkeiset ateriat saatte 6,5 eurolla. Ei siis paha sijoitus viikon ruokaostoksiin! Varsinkin kun tää on aikamoista herkkua ;-)

Mitäs tykkäsitte tällä kertaa, meinaatteko kokeilla?

♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi26.3.16

  Kiitos. Tämä on varmaan tosi hyvää. Eikä ollenkaan pahan hintaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! Niin tää onkin, kannattaa testailla ;-)

   Poista