keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

OPISKELIJASAPUSKAA | PART 1


Sain eräältä teistä pyynnön kasvisruokaresepteihin ja mielellään mahdollisimman yksinkertaisiin sellaisiin ja tän pyynnön ansiosta sain päähäni uuden postaussarjan, jonka ehkä jo postauksen otsikosta arvaatte.

Aika monella varmaan on jo alkanut tai on alkamassa opiskelijaelämä ja silloin budjetti saattaa olla vähän niukemmalla. Saatetaan kärkkyä kaupoissa alennustuotteita ja loppukuusta eletään purkkitonnikalalla. Tärkeintä on kuitenkin, että mitään ei heitetä hukkaan (terveisin leikkelettä pizzan päälle :-D) eikä turhia juttuja osteta. 

Halusinkin tehdä teille eräänlaisen postaussarjan, jossa esittelen hyviä safkoja, joita voi syödä vaikka nelisen päivää putkeen ja hintakaan ei pilviä hivo. Lopussa koitan saada laskettua yhdelle annokselle suurinpiirteisen hinnan ja samalla nähdääkin, miten halvaksi homma lopulta tuli ;-) En halua kuitenkaan käyttää aivan tylsimpiä purkkitonnikala-nuudeli-aineksia ja senkin takia annoshinta saattaa olla näitä suurempi, mutta onpahan annoskin ravitsevampi.

Tällä kertaa reseptiä siis couscous-papu-(kana)-wokkiin, riippuen tietenkin siitä oletko kasvissyöjä vai et:

n. 4-5 annokseen tarvitset
2dl couscousta
(400g maustamatonta kanaa)
500g wokkivihanneksia
tölkki kidneypapuja

Palottele kana suikaleiksi tai osta valmiiksi suikaloitua kanaa. Paista ja mausta suolalla, chilillä ja valkosipulilla (tai muilla lempimausteillasi!). Keitä wokkivihanneksia hetki kattilassa tai lisää ne suoraan pannulle kanan sekaan. Liouta suolavesi pois kidneypavuista ja huuhtele niitä siivilässä. Lisää kanan ja kasvisten joukkoon. Valmista couscous paketin ohjeen mukaan. Sekoita kaikki kattilassa tai haluamassasi astiassa ja lisää lopuksi annokseesi hieman oliiviöljyä!

Mun suurinpiirteisten laskelmien mukaan jos tuosta määräst saa viis annosta, niin yhden annoksen hinnaksi tulee n. 1,20€ ja kasvissyöjille vaivaiset 50 senttiä! Hinta ei ole todellakaan paha, jos vertaa vaikka kahvilahintoihin. Mitä te ootte mieltä?

Muutenkin, mitä ootte mieltä uudesta postaussarjasta? Onko teillä tiettyjä raaka-ainetoiveita tai muita tän jutun osalta? Jos ootte opiskelijoita, niin mistä teidän ruokailut pääosin koostuu?

♥:Emmi

8 kommenttia:

 1. Anonyymi9.3.16

  Huippukiva idea, jään innolla odottaan muita ohjeita!:)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi9.3.16

  Jes mahtavaa!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi10.3.16

  Oon miettiny tosi kauan et miks aina julkaset kommentit paljon aikasemmin ku sit vastaat niihi ? Olisko se nyt niin vaikeeta vastata niihin samalla kun ne julkasee ? Nytkin sulla roikkuu ties kuinka monessa vanhassa postauksessa kommentteja mihin et oo viittiny vastat :/ toi on vähän törkeetä meitä lukijoita kohtaan eikä anna susta kovin hyvää kuvaa. Tuntuu ettei sua oikeesti kiinnosta sun lukijat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tähänkin selittäny ainakin kymmenen kertaa, mutta kertaushan on opintojen äiti ;-)! Julkaisen kommentit aina nopeasti kännykällä ja haluan vastata niihin ajan kanssa. Tiedän, että tällä osa-alueella on petrattavaa eikö hidas vastaaminen todellakaan liity lukijoiden aliarvioimiseen vaan puhtaasti omaan typeryyteen :-D Koitetaan vähän tälläkin osastolla petrata ja onnistua tulevaisuudessa paremmin! :-)

   Poista
  2. Anonyymi10.3.16

   Ihanan ystävällisesti jaksoit vastata noinkin typerään kommenttiin. Itse oon päinvastoin huomannut että vastaat aina nopeesti, eikä mua ainakaan haittaa tippaakaan vaikka se kommentti julkaistaisiinkin ennen vastausta. Parempi vaan niin, kun tietää että se on ainakin tullut perille. Sä kyllä otat lukijat hyvin huomioon enkä ymmärrä yhtään mistä ylempi anonyymi on saanut tuollaisen kuvan.

   Poista
  3. Eikä, kiitos sulle ihana <3 Mahtavaa että joku näkee munkin pointin asiassa!!

   Poista