keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

7 VINKKIÄ PARIISIIN


1. Charles de Gaullen lentokentältä paras ja lompakkoystävällisin reitti keskustaan on RER-juna ja linja B (sininen linja metrokartassa). Pois voikin jäädä pysäkillä Châtelet-Les Halles, josta lähtee monta eri metrolinjaa eri puolilla kaupunkia.

2. Paikallisen puhuminen on enemmän kuin hyvä asia täälläpäin. Kaikki eivät sitä välttämättä usko, mutta oon niin monessa tilanteessa selvinnyt paremmin paikallista kieltä puhumalla (ravintolat, häätänyt katukaupustelijan jne.) ja muutenkin pariisilaiset tykkää kun heille puhutaan ranskaksi ;-) RER-linjan työntekijä oli niin ilahtunut, kun mä kysyin häneltä neuvoa ranskaksi, haha olisitte nähneet!


3. Jos et metrosta poistuessa ole ihan varma missä olet, ota varmuuden vuoksi sortie 1! Näin kertoi mulle mun paikallinen kaveri, lieneekö ykkösuloskäynti sitten lähellä tärkeitä monumentteja tai jotain... :-)

4. Metrolinjoista ainakin ykkönen (keltainen linja La Défenselta Château de Vincennesiin) on tunnettu "taskuvaraslinja" siitä syystä, että se kulkee monien tärkeiden nähtävyyksien poikki. Pitäkää siis kamoistanne huoli!5. Älkää näpertäkö puhelimellanne kulkuvälineen ovien auetessa - on vissiin enemmän sääntö kuin poikkeus, että ne napataan kädestä ja juostaan karkuun juurikin ovien sulkeutuessa...

6. Älkää ikinä ottako junassa/missä vaan teidän viereiselle penkille laitettua paperilappua - joudutte vielä maksamaan! Toinen, mitä en suosittele tekemään on, että pistätte nimenne luetteloon, joita tyrkyttää ympäri Pariisia niiiin monetmonet naiset ja joskus miehetkin...

7. Olkaa varuillanne, jos joku kyselee teiltä ohjeita. Saattaapi olla, että tarkoitus on vain ryöstää sut. Mä oon Pariisissa ainakin tosi varuillani aina, kun joku kyselee suuntaa tai jotain, näin meinaan tapahtuu aika usein :-D Ehkä enemmän täällä meillä "kotonapäin", mutta anyways! Maalaisjärki kehiin ;-)


Tässä muutamia juttuja, joita oon pistänyt täällä oloni aikana merkille. Oon jo ihan tottunut siihen, että suuret ja vähän pienemmätkin kaupungit on täynnä kerjäläisiä tai huijareita, mutta Pariisi on tässä mun mielestä ihan omaa luokkaansa. Löytyy tienkysyjiä, metrohoilaajia, taikureita, allekirjoitusta vaativia sekä ihan peruskerjäläisiä, jotka istuu tienposkessa pyytämässä rahaa. Multa ei ole mitään vielä varastettu, mutta oonkin täällä kiinnittänyt ihan erityishuomiota kamoihini juurikin siksi, että olin aiemmin kuullut Pariisin olevan niiiin vaarallinen tämän asian suhteen.

Toivottavasti vinkeistä oli kuitenkin apua! Mun keskiviikko sujuu ensin perheen isän vanhempien luona ja iltapäivästä saankin vähän pitemmän vapaan, kun lapset jää mummulaan yöksi ja mä torstain vapaaksi ;-) Kelpaa!

Täälläkin on alkanut viiletä vähän ja eilen taivaalta tuli jopa vettä. Harvoin sitä oot sateesta ihan kikseissä, mutta täällä kyllä olen ;-D

♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi9.7.15

  Olipa mielenkiintosta, kiitti. En vaan tajunnu tota paperilappuhommaa 😊 Riikka K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä ;-) Siis junissa jotkut kodittomat laittaa tyhjille penkeille lappuja ja mun käsityksen mukaan jos siihen koskee niin joutuu maksamaan jotain!

   Poista