lauantai 6. kesäkuuta 2015

WORKING OUT | CHEST & TRICEPS


Jos mun pitäis rintatreeniin jotain ohjeita jaella, niin vinopenkissä ja alaviistopenkissä, eli videon kahdessa ekassa liikkeessä tärkeimmät muistettavat on ensinnäkin se, että saa kädet liikkumaan samaan aikaan - ettei ne vispaa eri "tasossa" liikerataa. Toisekseen mulla ainakin toimii se, että laitan lavat yhteen ja heitän selän pienelle kaarelle, niinkuin normipenkkiäkin tehdessä. Videon kolmannessa liikkeessä eli ristikkäistaljassa mulla ainakin toimii, ettei käsiä ylös nostaessa päästä kyynärpäitä liian ylös. Liikeradan toisessa päässä taas pitää rutistaa rintalihaksilla kunnolla, jotta liike menee perille! ;-)

Ojentajatreenissä ensimmäinen liike on ranskalainen punnerrus ja tässä videossa tein sen maaten käsipainoilla - tästähän on monia variaatioita. Maaten tehdessä pitää katsoa aika tarkkaan, että kädet pysyy oikeassa linjassa ja kyynärpäät eivät lähde vaeltelemaan... Seuraavassa klipissä onkin ihan perus ojentajaliike vastaotteella, tää on mun mielestä paljon kivempi kuin normi myötäotteella tehty! Tässäkin liikkeessä kyynärpäät on kovassa roolissa ja tarkkailtavana on niiden paikallaan pysyminen, sekä keskikropan kasassa pitäminen, samoin kuin viimeisessä klipissä, joka on samantapainen liike, mutta köyden avulla varioitu. Ojentajiahan voi treenata taljassa hyvin monella eri tavalla ja mä vaihtelenkin aika usein, enkä tee joka viikko ihan samalla tavalla! Näin saa lihaksille hyvää, vaihtelevaa ärsykettä.

♥:Emmi

4 kommenttia:

 1. Anonyymi6.6.15

  Nyt tulee tosi outo kysymys elikkä pienentääks rintatreeni rintojen kokoa? :D en ole uskaltanu tän mielikuvan takia treenata rintalihaksii valitettavasti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pistit pahan, se on varmaan yksilöllistä, mulla ei ainakaan :-) Tietenkin mitä pienempi rasvaprosentti = rinnat pienenee, mutta en usko että yksistään rintatreenillä on siihen suurta vaikutusta. Mä suosittelisin ehdottomasti treenaamaan rintalihaksia, parantaa huomattavasti sun ryhtiä ja ulkoista olemusta! Tekee vaikka selkätreenin ohella yhden isomman ja yhden pienemmän rintaliikkeen niin se on jo jotain, en mäkään mitenkään keskitä treeniäni rintalihaksille :-)

   Poista
 2. Anonyymi6.6.15

  Meinaatko Ranskassa ottaa jonkun salikortin siellä ollessas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaan! Host-äiti onkin kuulemma jo katsonut mulle jotain vaihtoehtoja :-)

   Poista