keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

LÄMMITTELYN MERKITYS


Välillä saattaa itse kultakin unohtua, kuinka tärkeää se lämmittely ennen treeniä onkaan. No, mä päätin ruveta tapaturmien vähentäjäksi sekä hyvän treenin lähettilääksi ja muistutella teille kuinka iso merkitys sillä lämmittelyllä loppupeleissä onkaan. Lämmittelyhän nimenomaan:
 • pienentää loukkaantumisen todennäköisyyttä
 • lämmittää kropan tulevaa urheilusuoritusta varten
 • tehostaa suorituskykyä treenissä
 • nostaa motivaatiota ja herättää "treeninälän" ;-)
Salilla lämmittely jää useimmilla siihen pieneen cross trainerin sotkemiseen tai juoksumatolla hölköttelyyn, mutta kaiken tämän lisäksi voitte painaa mieleenne nämä muutamat liikkeet:


1. KIERTO KÄSIPAINOLLA ULOSPÄIN
Mulla tää liike kuuluu aina käsitreeniin valmistautumiseen. Liikkeen tarkoitushan on vahvistaa kiertäjäkalvosimen toimintaa ja mun mielestä on ihan ehdoton ennen kuin lähdetään repimään kunnon sarjoja. Kilon paino käteen ja molemmin puolin jotain 15 toistoa pari kertaa!
 2. KIERTO KÄSIPAINOLLA ULOSPÄIN
Jos teen edellisen liikkeen, niin teen myös tämän. Periaate on sama; vahvistaa sitä kiertäjäkalvosinta. Saman verran toistoja samalla kilon painolla, lämpeäähän ainakin kunnolla ennen treeniä!
 3. KÄSIEN PYÖRITTELYT
Eteen taakse ja eri suuntiin. Vanhat kunnon käsien pyörittelyt on mulla ainakin käytössä lähes aina. Lämpiää hyvin hartioiden ja niskan seutu. Kokeilkaapa joka treenissä vähän eri variaatioita, mun lemppari on molemmat samaan aikaan - mutta eri suuntiin ;-)
4. JALKOJEN HEILAUTTELUT
Luisteluajoilta opittu lämmittelyliike toimii edelleen! Jalkoja voi heitellä eteen, sivulle ja taakse ja yllä olevassa kuvassa näkyykin sivulle heitto. Ei sillä korkeudella tai liikkeen kauneudella oo niin suurta merkityksessä (luistelussahan kaikki piti ojentaa nilkkaa myöden...), kunhan ne paikat lämpiää!
 5. LONKAN AVAUS
Jalkatreenissä aivan ehdoton! Mulla ainakin lonkat on aina ihan jumissa eikä kyykkäämisestä tuu mitään ilman tätä. Suosittelen siis varsinkin niille, joiden lonkat kipeytyy jalkatreenissä!
6. KYYKKY
Ennen kunnon kyykkyä tai muita isoja jalkaliikkeitä kannattaa lämmittää jalkalihakset kyykkäilemällä joko ilman painoa tai tasapainon vuoksi keppi niskan takana. Lihakset tottuu hyvin kyykyn liikerataan ja jalkalihakset lämpiävät kokonaisuudessaan!

Yleisen ja lihaskohtaisen lämmittelyn lisäksi suotavaa on myös tehdä lyhyet muutaman sekunnin venyttelyt kohdelihasryhmille. Ensimmäisiä treeniliikkeitä tehtäessä on myös hyvä tehdä muutama lämmittelysarja pienemmillä painoilla, ettei heti lähde repimään. Näin ehkäistään haavereita ainakin parhaamme mukaan!

Hyviä treenejä!
♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi4.6.15

  voi likka sun kyykkyä... harjotusta kehiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep sehän näyttääkin ihan pöyristyttävältä ;D

   Poista