sunnuntai 17. tammikuuta 2016

TAAS SITÄ PORKKANAA


Mä vaan rakastan leipää, kuten ootte jo saattaneet huomata ja oon leipäihminen henkeen ja vereen. Leipä on tietenkin parempaa itsetehtynä ja siks tykkään hakea kokoajan uusia reseptejä. Jos kuukauden teema on reseptit, niin kuukauden raaka-aine on varmaan porkkana. Tänään päästään taas tsiigailemaan terveystammikuun osalta yksi resepti, kun jaan teille ohjeen porkkanasämpylöihin pienellä omalla twistillä. Näitä kannattaa heti koittaa, vaikka sunnuntain aamupalapöytään!

5-6 sämpylään tarviset:
3dl kädenlämpöistä vettä
n. 4-5dl vehnäjauhoja
n. 2dl kaurahiutaleita
hunajaa
1-2 porkkana raastettuna
pellavansiemenrouhetta
1tl suolaa
puolikas paketti hiivaa


Sämpylät tehdään niinkin yksinkertaisesti kuin sekoittamalla ensin hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Tän jälkeen sekoitetaan jauhot ja kaurahiutaleet keskenään ja lisätään niitä pikkuhiljaa taikinaan. Välissä lisätään porkkanaraasta ja halutessasi pellavansiemenrouhe. Sitten lisätään loput jauhot ja vaivataan taikina käsin loppuun!

Tän jälkeen annetaan taikinan kohota puolisen tuntia ja sitten pyöritellään siitä oman mielen mukaan sen kokoisia sämpylöitä kuin halutaan. Tän jälkeen annetaan taas sämpylöiden kohota parikymmentä minuuttia liinan alla ja lopuksi ne voi halutessaan voidella kananmunalla. Sitten niitä paisitetaan 200 asteisessa uunissa koon mukaan, mä paistoin kuvissa näkyviä sämpylöitä n. 18 minuuttia!

Toivottavasti lähdette kaikki testailemaan näitä, tuli ihan mielettömän hyviä. Mä lähden nyt hallille katsomaan muokkarikisoja, arvatkaa vaan oonko fiiliksissä? Me palataan taas huomenna videon parissa, ihanaa sunnuntaita!

♥:Emmi

PS. Kirjoitin eilen meidän Iiposta, jos se jäi näkemättä niin pääsette postaukseen täältä!

8 kommenttia:

  1. Anonyymi17.1.16

    Mikä kohta reseptissä on terveellinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tammikuun tarkoituksena on jakaa erilaisia perusterveellisiä reseptejä, eikä pelkästään hifistellä vihermömmöillä. Millä tapaa tää on erityisen epäterveellinen?

      Poista
    2. Anonyymi17.1.16

      vehnäjauhot = vaaleeta pullamössöö

      Poista
    3. No nyt on kyllä karkea käsitys :-o

      Poista
    4. Anonyymi21.1.16

      Olisko vaikka siinä kohtaa kun vertaa kaupan perussämpylöihin? :D ihana resepti!

      Poista
    5. Sitä mäkin! Kiitos, munkin mielestä! ;-)

      Poista
  2. Anonyymi17.1.16

    Näyttää niin hyvältä ja on kyllä terveellisiäkin.

    VastaaPoista