lauantai 2. tammikuuta 2016

MAUSTEISTA PORKKANAKEITTOA


Tammikuussa monet yrittää keventää ja aloittaa treenaamisen joko uudestaan tai kokonaan ekaa kertaa. Nyt tässä kuussa mun tavoitteena on tehdä teille postaussarja terveellisistä resepteistä, joita voitte tarpeen tullen kokeilla, jos omat ideat alkaa loppua. Tammikuun ekan kunniaksi tein eilen porkkanakeittoa ja tällä reseptillä alkaa mun Terveelliset ideat-postaussarja ;-)

Tarvitset:
3 porkkanaa
1 perunan
½ sipulin
vettä
n. 1/4 paketin Koskenlaskijaa
kasvisliemikuution
mausteita (chili, cayennepippuri yms.)


Ensin kuorit ja paloittelet porkkanat, perunan ja sipulin ja laitat sen jälkeen ne liemikuution kanssa kattilaan kiehumaan. Noin parinkymmenen minuutin tai mahdollisesti puolen tunnin jälkeen voit alkaa tsekkailla, josko keitokset olisivat jo valmiita. Tämä kannattaa tarkistaa porkkanasta, sillä se kypsyy hitaiten!

Tän jälkeen kaadat melkein kaikki ylimääräiset vedet pois. Sitten tarvitse sauvasekoitinta ja Koskenlaskijaa. Nyt siis hurautat keiton tasaisen kermaiseksi sauvasekoittimen avulla. Koskenlaskija on jääkaapista suoraan otettuna kovaa, mutta sulaa nopeasti keittoon. Lopuksi voit maustaa keiton vielä valitsemallasi tavalla.

Toivottavasti tykkäsitte tästä ja lähdette kokeilemaan tätä yksinkertaista reseptiä. Muistakaa ketoa mulle sitten, mitä tykkäsitte keitosta ;-)

♥:Emmi

// A recipe for carrot soup. Translate this time, sorry!

6 kommenttia:

 1. Anonyymi2.1.16

  Etkö ookkaa enää maidoton ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ottanu maidon takas testiin pienissä määrissä, sillä en löytänyt ihan täyttä parannusta vatsavaivoihin silloin kun en maitoa käyttänyt :-( syytä etsitään siis edelleen!

   Poista
 2. Anonyymi3.1.16

  Kuinka suuri annos tästä määrästä tulee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Jäikin aika olennainen tieto pois :-D yhdelle supernälkäiselle tai kaks pienempää annosta ;-)

   Poista
 3. Anonyymi3.1.16

  Onko sulla tossa lautasella kaikki keitto mitä tolla ohjeell tuli? Mietin että teenkö ohjeen kaksinkertaisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Sipulista laitoin siis vain puolikkaan ja koskenlaskijasta neljäsosan :-)

   Poista