sunnuntai 10. toukokuuta 2015

KURKISTUS JÄÄKAAPPIIN

Joku utelikin kommenttiboksissa näin suoraan lainaten, että "miten mä hoidan homman kotiin" ruoka-asioiden saralla. Mulla on tällä hetkellä mua varten räätälöity ruokavalio, joten ruokapäiväkirjaa en sen takia teille voi julkaista. Kuitenkin, halusin näin erilaisiin osioihin pilkottuna avata teille vähän mitä löytyy ei paitsi jääkaapista vaan myös kuivakaapeista mun osaltani...

HEDELMÄT JA MARJAT: Marjoista käytän pääasiassa tällä hetkellä mustaherukoita, mutta mun lemppareita on myös vadelmat ja mustikat. Mansikoita ei oo kiva syödä pakastettuna mutta muuten kyllä! Hedelmäosio hoituu pääasiassa pilttien avulla, mutta syön yleensä päivittäin yhden omenan. Joskus tulee syötyä kaksi, kun ei ole muuta "hätävaraa". Banaaneja mun oikeestaan pitäisi syödä ja ne on ihan huippuhyvä hiilarinlähde jokaikiselle meistä, mutta mun vatsa ei lukuisien yritysten jälkeen vieläkään siedä banaania :-( Voi olla, että jatkan yrityksiä vielä jossain vaiheessa, mutta ainakaan treenipäivinä en viitsi riskeerata hyvää treeniä syömällä sitä ennen banskua...
PROTEIININ LÄHTEET: Joku näkee nyt varmaan punaista valoa kahden, jossei kolmenkin asian suhteen: 1. maitotuotenatsit varmaan ajattelee, että ei oo hyväksi syödä paljon rahkaa ja raejuustoa, mutta mun vatsa toimii niillä äärettömän hyvin ja koen ne mulle oikeenlaisiksi tuotteiksi. 2. mistä lähtien Emmi on syönyt lihaa?! Erinäisten syiden takia siihen on opeteltu uudelleen, mutta siitä lisää ensi viikolla ;-) 3. eikös makeutetut herat oo huonoksi? 

 Mä oon niin "laiska" etsimään ja kaivamaan niitä hyviä proteiininlähteitä jostain kiven alta, joten oon tullut siihen tulokseen että nää kolme kategoriaa on mulle parhaat ja helpoimmat. Lihoista naudan vähärasvainen jauheliha, tonnikala ja joskus kana ja seiti toimii mulla, samaten maitotuotteista rahka ja raejuusto. Niin helppoja napata mukaan myös kaupasta, kaiken lisäksi mielettömän terveellinen välipala. Heraa voi laittaa puuroon tai juoda veden tai maidon kanssa, mitä vaan minkä itse koet toimivaksi! Vaikka suklaapannarit, miten olis?
KASVIKSET: Kasviksista käytän aina tuoreita, kuten tomaattia, kurkkua ja jäävuorisalaattia. Tämän hetken himotus pakastekasviksista on ehdottomasti herne-maissi-paprika, mutta oikeestaan mitkä vaan pakastealtaan kasvissekoituksista toimii kyllä! Salaattia voikin syödä melkeen rajattomasti ja varsinkin koulussa syödessäni täytän suuren osan lautasestani salaatilla, sillä se on melkeen "tyhjää" ruokaa ;-)
HIILARIN LÄHTEET: Aamuisin syön aina kaurapuuroa, niin kuin varmasti moni meistä. Kaurapuuroon on hyvä lisätä kuitulisää, niinpä mä käytän aina siihen tuota Kuidukas - kolmen viljan leseseosta pienen määrän. Muuten käytän tummaa riisiä ja hätätapauksissa riisikakkuja korvaamaan riisin tai jonkun muun hiilarinlähteen. Mä en syö tällä hetkellä ollenkaan leipää, vaan saan hiilarini ihan muualta :-)
LISÄRAVINTEET TREENIN YMPÄRILLÄ: Treenin jälkeen juon aina heraa, joka näkyy toisessa kuvassa. Treenin aikana/ennen treeniä käytänkin sitten näitä tuotteita vaihtelevasti. Nyt oon käyttänyt enemmän Starnutritionin Amino-Pro Essentialia ja L-Glutamiinia, joskus harvoin tulee käytettyä tuota takana näkyvää Octanea. Tuo aminohappojauhe on Octaneen verrattuna tosi hyvän makusta, mun mielestä menis appelsiinimehusta ;D

Tälläistä sapuskaa löytyy mun päivistäni tällä hetkellä, pistäkääpä kommettia, varsinkin jos on jotain kysyttävää!

♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi10.5.15

  Kiva postaus! Noista pilteistä mietin, että paljonkohan niissä on vitamiinejä enää jäljellä? Ja ne on varmaan makeutettu makeutusaineilla? Toinen juttu tuli mieleen, että paljonko suunnilleen syöt kaloreita päivässä ja onko sulla eri määrät treeni- ja lepopäiville?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei oo makeutusaineita, pelkkää hedelmän omaa sokeria ja sisältää myös lisättyä C-vitamiinia, joten oikeen oiva välipala ;-) noita kalorimääriä en voi valitettavasti kertoa, mutta on eri määrät lepo- ja treenipäiville :-)

   Poista