perjantai 1. toukokuuta 2015

FEW TIPS FOR PRAGUE

Jos ajattelee matkustavansa julkisilla liikennevälineillä lentokentältä hotellille, kannattaa jo heti kentältä ostaa vuorokausilippu kaikkiin Prahan (keskustan) alueen julkisiin (käsittää siis metron, ratikan ja bussin). Muuten joutuu ostamaan lastenlipun matkalaukulleen, ja tällöin se tulisi yhteensä kalliimmaksi kuin jos ostaa vaan samantien vuorokausilipun, tai vaikka kolmen päivän lipun niinkuin me tehtiin.

- Ravintolaa Prahassa kannattaa ehdottomasti lähteä etsimään kauempaa keskustasta. Keskustan ravintoloissa on (kuulemma) enemmän sääntö kuin poikkeus, että turisteja huijataan maksamaan ihan mielettömiä hintoja, esim. väittämällä ruuista puuttuneen 10% verot, jotka "muka" lukevat ruokalistan alareunassa selvästi, tai muuta mukavaa. Ratikka tai metro siis keskustan ulkopuolelle, näin pääsee syömään halvalla! 

- Ravintoloita koskien me vielä kuultiin, että tarjoiltuihin ilmaisiin alkupaloihin tai maustekoreihin ei tulisi koskea, sillä ravintola voi loppusummassa velottaa siitä enemmän kuin illallisseurueenne ruuista yhteensä.
 - Nähtävyyksistä lähes "pakollisia" Prahassa ovat tietenkin Prahan linna ja linnan alue, sekä erityisesti Pyhän Vituksen katedraali, mikä ainakin mun mielestä oli aivan u-pe-a. Tämän lisäksi tyypillisiä nähtävyyksiä ovat Kaarlensilta (postauksen toinen kuva), astrologinen kello sekä juutalaiskortteli, joka on täynnä toinen toistaan upeampia taloja.

- Halpoja lounaspaikkoja löytää myös jopa keskustasta, jos viitsii vähän etsiä (ja olla varuillaan)! Me syötiin päivittäin kaks kertaa ulkona, ja esim. kiinalaisessa saatiin päälle kympillä molemmille kunnon ateriat. Kuitenkin, jos ulkona mainostetaan hyvällä tarjouksella aterioita ja niitä et ruokalistalta löydä - kysy! Meitäkin yritettiin tässä huijata, mutta valppaina matkailijoina siltä vältyttiin ;-)

- Vessat voivat keskustassa olla kiven alla. Kannattaa varautua siis löytämään itsensä jonkun ostoskeskuksen läheisyyteen vessahädän lähestyessä, sillä meillä ainakin kävi sellainen tuuri, että oli rikkinäistä, maksullista ja varattua vessaa silloin kuin sitä vessaa tarvittiin :-D

Tässä muutama yleinen vinkki Prahaan matkaaville! Shoppailusta erikseen vielä tulevassa kuussa, mahdollisuuksia Prahassa meinaan riitti ;-)

♥:Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti