maanantai 11. huhtikuuta 2016

OPISKELIJASAPUSKAA | PART 3


Tällä kertaa saatte taas yhden kasvisruokareseptin tofusta aiheutuneesta kommenttitaistelusta huolimatta. Tofu on mun mielestä hyvää ja sain mun vegaaniystävältä siihen suosituksen, kunhan ei ihan jatkuvasti syö pakettia päivässä ;-) Muitakin vegejuttuja löytyy ja niitä saatte varmasti kuulla lisää, kun pääsen taas kauppaan koluamaan hyllyjä ja etsimään uusia juttuja maistettavaksi. Tällä kertaa saatte kuitenkin reseptiä tofu-papu-wokkiin.


Neljään annokseen tarvitset:
purkin kidneypapuja
paketin maustamatonta tofua
wokkivihanneksia
n. 2,5dl couscousta
mausteita

Ensin aloitellaan tofun paloittemisella, jonka jälkeen se heitetään pannulle paistumaan. Mä itse tykkään paistaa tofun kunnolla rapeahkoksi, jonka takia lisään sen ihan ekana pannulle. Tän jälkeen laitan veden kattilassa porisemaan ja couscousin tekeytymään. 

Maustan tofun yleensä chilillä, sillä se on mun ehdoton lempimauste valkosipulin lisäksi. Tofun paistuttua pannulla lisään wokkikasviksia n. puolisen pussia eli about 250-300 grammaa. Lopuksi laitan vielä joukkoon huuhdellut kidneypavut ja annan paistua. Yhteensä wokin valmistamiseen menee noin 10 minuuttia!


Tää on mun mielestä erittäin ruokaisaa ja mulla ainakin lähtee nälkä tästä tosi pitkäksi aikaa. Syön yleensä annoksen salin jälkeen tai salivapaapäivänä esim. valmennuskurssilla. Tää ruoka on hyvää kylmänäkin! Kaadan annoksen päälle yleensä vielä lorauksen oliiviöljyä, mutta se ei oo ihan must. Hintaakaan yhdelle annokselle ei tule mitenkään liikaa: laskujeni mukaan noin 1,25 euroa. Näin saittekin taas yhden hyvän reseptin lisää opiskelijabudjetille sopivana ;-)

Mitäs te ootte mieltä? Mitkä muuten on teidän lempi "lihankorvikkeet" kasvissyöjälle?

♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi11.4.16

  Ehdottomasti kannattaa kokeilla pakasteesta löytyviä Quorn-paloja, ne näyttää kanalta ja kun maustaa mieleisellään maulla, niistä tulee todella hyviä! Maustamattomina eivät oikein maistu miltään. Ennen söin itsekin tofua, mutta olen jättänyt sen syömistä vähemmälle ja kokeillut muita, tällä hetkellä quorn johtaa koekiluja ja sitä eksyy kauppakassiini tasaiseen tahtiin :)
  Ps. Kiva lukea miten sulla menee pääsykokeiden parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohohooo kuulostaa huikeelta!! Täytyy tutustua noihin seuraavaks :-) Mahtava kuulla, päivittelenkin niistä lisää vielä myöhemmin!

   Poista