keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

#LAKKIAISPROJEKTI - PART 1


Lakkiaiset lähenee ja täällä on vissiin muutamia, jotka haluais oikeesti tehdä jotain liikunnan ja ruokavalion osalta sen eteen, että näyttäis ehkä inan paremmalta, kun kesäkuun 4. päivä käppäilee sitä lakkia hakemaan. Ei kenestäkään oo varmaan ihan hirveen kiva kävellä muiden eteen, jos se oma ulkomuoto ei ihan täysin miellytä itseä. 

Oon ollut aika välinpitämätön tässä ylppäri/synttäri/muu turhuus-kauden aikana lähinnä ruuan määrässä, vaikka suurimman osan ajasta ruuan laatu oliskin hyvää ollut. Tän seurauksena on myös muutama kilo tarttunut messiin. Se ei mua oo kyllä tähän mennessä stressannut yhtään, sillä mulla on ollut hyvät energiat treeneihin, opiskeluun ja kaikkeen muuhun mahdolliseen. Tän lisäksi oon oikeesti nauttinut elämästä!

Nyt kuitenkin tietyt osat itsessä ärsyttää sen verran ja ylppärimekon takia olis kiva saada olemukseen vähän ryhtiä ja pikkasen käsiä timmimpään kuntoon, että motia löytyy. Myös tän pääsykoekevään kannalta ehdottoman tärkeetä on se ulkona reippailu salin lisäksi sekä tietysti terveellinen ja säännöllinen syöminen. Nyt ekalta "lakkiaisprojekti"-postaukselta saatte messiin muutaman mun vinkin, jotka saattaa helpottaa teidän urakkaa ja joita mä itse aion tän kevään noudattaa.


1. Herkuttele maltilla ja vain kerran viikossa. Tän oon sanonut sata kertaa, mutta tästä on vuoden mittaan vähän myös lipsuttu. Nyt pysytään neidit tarkasti ruodussa ja päätetään, että karkkipussit jää lauantaille!
2. Lenkkeile aamuisin. Jos joka aamu ei lenkille kiinnosta lähteä, ota tavoite. Ekalla viikolla käyt kaks kertaa, tokalla kolme ja niin edelleen. Mä alotan tällä viikolla neljällä lenkillä ja oonkin jo kerran käynyt. Etsikää paras maasto ja kävelkää puol tuntia, on muuten huikea aloitus päivälle!
3. Vähennä hiilareita ja lisää kasviksia. Mä oon päättänyt jättää nyt leivän poikkeustilanteita lukuunottamatta pois. Riisikakkuja mulla on eväänä kurssilla ja salin jälkeen koitan syödä pastaa/couscousta/riisiä tai muuta sellaista. Kuitenkin, hiilareiden aiheuttama turvotus masentaa mieltä ja nostaa lukemaa vaa'alla - jos sitä siis haluatte tuijottaa.
4. Harrasta itseäsi miellyttävää liikuntaa. Jos sali ei maistu, tee jotain muuta. Tärkeintä on se, että sä oikeasti pistät itsesi liikkeelle!
5. Nauti elämästä. Tätä mä aina toitotan, mutta totta se on. Älä vedä hommaa liian överiksi ja varsinkin jos pääsykokeisiin luet, ei kannata ihan piippuun itseään minkään kesäkunnon takia vetää. Mäkään en sitä aio tehdä, lähinnä vaan muutaman kilon turvotuksia haen pois. Oikikseen hakiessa ja pääsykoekirjoja kahlatessa ei vaan oo varaa antaa kaikkea millekään kondisprojektille tai muulle. Pieniä hienosäätöjä ja normia arkea, niin homma toimii!


Tässä mun ekat perusvinkit teille, jotka jotain pientä elämänmuutosta tässä kohtaa kevättä hakee. Toivottavasti saitte hommasta jotain irti, seuraavaksi voitaisiin palailla treeniviikon aikataulujen parissa. Palaillaan taas pian näiden juttujen parissa!

♥:Emmi

4 kommenttia:

 1. Anonyymi6.4.16

  kuulostaa hyvältä, nyt tarvis vaan lähteä toteuttamaan :) kunhan kaikki muistaa pitää myös lepopäivän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ja tottakai, lepopäivät on ihan ykkösjuttu ja itsestäänselvä asia :-)

   Poista
 2. Anonyymi10.4.16

  Viisi hyvää vinkkiä!

  VastaaPoista