keskiviikko 21. lokakuuta 2015

10+1 FAKTAA BATAMISTA
 • Batam on saari, joka kuuluu Indonesiaan. Se sijaitsee aivan Singaporen "alapuolella" ja saarelle pääseekin sujuvasti Sporesta lautalla. Matka kestää tunnin ja maksaa n. 25 Singaporen dollaria per suunta.

 • Suurin osa Batamin väestöstä on muslimeja, mutta on tosi vaihtelevaa miten naiset täällä pukeutuvat. Toiset ovat täysin hunnutettuja, mutta toisilla ei ole edes huivia.

 • En osaa sanoa kaupungin julkisesta liikenteestä oikeastaan mitään, sillä me liikutaan aina kuljettajan kyydissä, mutta netin ihmeellinen maailma väittää täältä löytyvän sekä busseja, että minibusseja. Mopoja täällä on ainakin kaikkien näiden edestä ;-)

 • Köyhän ja rikkaan väestön ero näkyy hyvin, sillä on katukauppiaita ja järkyttävän kokoisia ostoskeskuksia sekä hotelleja. Palkkataso ei myöskään oo mikään ihmeellinen ja 200 euron kuukausipalkka on siivoojillekin ihan normaali. 

 • Ilmasto on suoraan sanottuna hiostavan kuuma. Aurinko ei oo mun reissujen aikana Sumatran metsäpalojen takia hirveesti paistellut, mutta 33 astetta on ihan perus lämpötila. Trooppisessa ilmastossa täällä siis elellään...

 • Rahayksikkö täällä on Indonesian rupia ja hintataso on Batamilla ihan äärettömän alhainen. Viime viikolla syötiin äidin kanssa kana-riisi-kananmuna-annokset ja mangosmoothiet kolmella eurolla per nenä. Ja tää ei ollut edes halvin! Naurattaa myös, että kaupasta saa jääkahveja 22 sentillä ja balleriinoja ostelen neljällä eurolla. Kelpaa!


 • Rakennustyyli on esimerkiksi Singaporeen verrattuna jälkeenjäänyttä. Rakennukset on joko huonukuntoisia, vanhanaikaisia tai ihan tyyliä "perus." Asuinalueilla rakennukset on hienoja ja ostoskeskukset hyvin rakennettuja, mutta pilvenpiirtäjiä täältä ei löydä. 

 • Batamilta ei helpolla löydä rantoja ja altaat onkin täällä parempi loikoilukohde. Rantaviiva on lähinnä likaista eikä vesi oikeastaan uimaan houkuttele.
 • Maailmankuuluja nähtävyyksi Batamilla ei oikeastaan ole, mutta esimerkiksi Barelang BridgeGreat Mosque ja Batamin eläintarha ovat aika siistejä juttuja! Ostoskeskuksetkin on sinäänsä aika kovia nähtävyyksiä, mistä löytyy kamaa ihan pilkkahintaan ;-)


 • Batamilla kannattaa ehdottomasti käydä näissä ketjukahviloissa ja niillä on hulppeita ruokatarjouksia. Mun lemppareita on Baresto Café ja Gadeno New York Pizza & Steak. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan indonesialaista ruokaa, on muuten potkua! 

 • Pari hyödyllistä sanaa indonesiaksi: Terima Kasih tarkoittaa kiitos ja sen sanominen saa paikalliset varmasti iloiseksi. Nasi tarkoittaa riisiä ja on mun mielestä myös aika hyödyllinen sana, jos pitää ravintolassa kysyä, sisältyykö riisi annokseen. Kanaruokia etsiessä kannattaa etsiä sanaa ayam, joka tarkoittaa siis kanaa. Näillä pääsee jo aika pitkälle ;-)

  ♥:Emmi

  // Just some facts about Batam, the island I'm staying at. Translate this time!
 • 2 kommenttia:

  1. Anonyymi21.10.15

   Tulipas vähän espanjavibat tästä! Mut tuli kyl taas pieni matkakuume ja ois kiva joskus päästä käymään :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Joo suosittelen varsinkin jos Singaporessa poikkee, pääsee tosi helposti lautalla Indonesian puolelle! :-)

    Poista