maanantai 7. syyskuuta 2015

SOSEUTETTUA HERKKUA


Lately I've fallen in love with this dreamy creamy vegetable soup. I'm a little weird cause I love meat but sometimes I reeaally love to eat vegetarian food. This recipe is so simple that I think each and everyone of you guys can do it. What you need is:

2 big portions

1 sweet potato
4 small or 2 big carrots
4 small or 2 big potatoes
½ packet of cooking cream (I used soya cream because it's dairy free, works as well!)
1 veggie stock cube
seasonings, for example ginger, honey, cayenne pepper, turmeric, cinnamon, paprika, etc. Use your imagination!

Peel and slice the veggies. Boil them with the stock cube until cooked. Pour off the water and then blend with a hand blender. Add cooking cream and seasonings of choice. Blend until it's creamy ;-)



Viime aikoina oon ihan rakastunut sosekeittoihin. Oon siitä hassu, että rakastan lihaa mutta silloin tällöin kasvisruoka vie voiton. Tää resepti on niin helppo, että kuka tahansa osaa tehdä tätä. Ekassa kuvassa näättekin jo mitä tähän tarvitaan, mutta tarkoista määristä kun puhutaan:

2 isoa annosta

1 keskikokoinen bataatti
4 pientä tai 2 isoa porkkanaa
4 pientä tai 2 isoa perunaa
½ purkki ruokakermaa (Itse käytin soijakermaa, koska se on maidotonta. Toimii!)
1 kasvisliemikuutio
mausteita oman maun mukaan, esim. inkivääriä, hunajaa, cayennepippuria, kurkumaa, paprikajauhetta,... Käyttäkää mielikuvitusta ja makuaisteja ;-)

Kuori ja pilko vihannekset. Keitä vihannekset liemikuution kera, kunnes kypsiä. Kaada vesi pois ja muussaa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausteet. Muussaa, kunnes tekstuuri on ihanan kermainen!

Niin hyvä ja helppo arkiruoka, suosittelen lämpimästi kaikille ja varsinkin näihin viileneviin syysiltoihin. Mikä ihanampaa, kun syödä tätä sohvannurkassa ja katsoa hyvää telkkusarjaa?

♥:Emmi

2 kommenttia:

  1. Anonyymi7.9.15

    tää on ihan oikeesti hyvää ! ite oon laittanu vielä kesäkurpitsaa kuorittuna ja pilkottuna :) päälle raejuustoa nam

    VastaaPoista
  2. Anonyymi7.9.15

    Tein kasvissosekeittoo elokuun alussa, oli aivan sairaan hyvää pitkästä aikaa! Vois tässä kirjotusten hulinassa taas tehä sitä! :) on se vaan niin hyvää, vaikka ei aina ehkä näytä niin hyvältä.. :D Tsemiä kirjoituksiin muuten!

    VastaaPoista