torstai 10. syyskuuta 2015

MAIDOTTOMANA


Last month I started to really wonder what is wrong with my stomach as it feels bloated and hurts literally all the time. One of the blogs I read daily is about a woman that has had the similar issues with her stomach and when she started to eat dairy and gluten free she noticed a huge difference. So then I decided to try eating dairy free and noticed a huge difference. I haven't cut out on gluten as I don't feel it necessary. Cutting out on dairy products has been probably the only thing I need to feel better. 

Viime aikoina oon alkanut ihmetellä, mikäköhän mun vatsaa vaivaa kun se tuntuu turpoavan ja sattuvan jatkuvasti. Yksi lempibloggaajistani on kärsinyt samankaltaisista oireista vatsansa kanssa ja tämä olikin varmaan se tekijä, joka sai mut uskaltamaan luopua maitotuotteista. Gluteenista en ole kokenut tarvetta luopua, vaikka harkitsin sitäkin jonkun aikaa. Maitotuotteista luopuminen on kuitenkin auttanut mun vatsan toimintaa ja nyt onkin jo parempi, kun ei tarvitse kärsiä tukalasta olosta päivittäin...So what do I eat and drink if I cannot use whey protein, milk, quark, or things like that? I've simply changed normal milk to soy or almond one and started eating soy and oat yoghurt as well as quark. I've changed whey protein to rice protein which I nowadays only use for smoothies and things like that. I have also increased the daily amount of nuts, seeds, nut butters and eggs and it has been a great source of protein now that it's not as simple as it has been before. You know, raw food bars don't contain the same amount of protein as protein bars but I can't help it.


Monelle nykysuomalaiselle olis varmaan kauheeta ajatella, että mitä sitten söisi kun ei heraprodea, rahkaa, raejuustoa ja maitoa voi tunkea napaa täyteen? Aluksi mäkin ajattelin kauhuissani, että mitä mä sitten oikein syön. No, yksinkertaisesti normimaito on vaihtunut soija- tai mantelimaitoon, Skyrit Yosan kauravälipaloihin ja rahka sokerittomaan soijajogurttiin. On muuten paremman makuista ja kamala olo poissa! Hera on vaihtunut riisiprodeen, mitä kuitenkin käytän oikeastaan vain smoothieissa ja prodepatukat jätän nykyisin hyllyyn ja mukaan tarttuu ennemmin herkullinen raakapatukka. Mun on ollut myös pakko lisätä siemenien, pähkinöiden, pähkinävoiden ja kananmunien syöntiä, että saan jollain tapaa välipaloillakin hyvin sitä proteiinia. Myös leikkeleet on tässä kohtaa pelastus, kanaa, kalaa ja lihaa tietenkään unohtamatta.Before you begin to ask what am I going to do at a grandma's birthday party when there's lots of different cakes and stuff contained with milk? The simple answer is that I'm going to taste it, eat a little. When it comes to exceptions I think it's worth it, but on a daily basis the feeling I have in my stomach is unbearable. 

Do you know what I mean? Is there someone that has realized the same thing? I bet I'm not the only one. Tell me what do you think!


Ennen kuin alatte ihmetellä, mitä teen juhlissa joissa tarjolla on montaa eri kaakua ja keekua, kerron teille vastauksen. Yksinkertaisesti silloin sitten vaan maistellaan vähän. Poikkeustilanteissa koen sen olevan ihan ok, mutta päivittäin se olo on vaan ihan sietämätön.

Tiettekö mitä näillä jutuillani tarkotan? Onko siellä kenties joku, joka tuntee vatsassaan samoin? Uskon, etten oo ainoa! Kertokaapa mielipiteitänne ja antakaa kommenttiboksin laulaa.

♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi10.9.15

  Tää pisti miettimään. Mun maha on ollut pari kuukautta sellanen "kimmoisa" tai tuntuu siltä että se poksahtaa vaikka en ois syönykkään hirveesti, oiskohan tässä vastaus? Maidottomuus.. en hirveesti maitoa juo, ja sekin on laktoositonta (sillä tuskin väliä?). Mut jonkin verran esim skyrejä, ja joskus raejuustoa ja tietty jossain ruuissa kermaa.. Pakko vielä kysyä tarkemmin, että sattuko sun mahaan eri tavalla, vai sillä lailla just että tuntuu että maha räjähtää, tai et ois syöny hevosen tai jotain :D Huhhuh, sekavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon jättänyt kaikki laktoosittomatkin tuotteet pois, joillakin se ei oo siitä laktoosista kiinni! Mun maha oli kans sellainen aika pinkee ja just sellnen räjähdysolo :-D Kokoajan koulussakin ihan kauheen tukala olla! Sitä maitoa on loppupeleissä ihan tosi monessa ruuassa kun siihen alkaa kiinnittää huomiota, joten voi olla ihan siitä kiinni sullakin :-) Paha silti varmaksi sanoa!

   Poista