lauantai 19. syyskuuta 2015

CHIA PUDDING


Now that I've fallen in love with chia seeds I'm always trying each and every recipe I can only think of. This time I tried doing chia pudding. Normally I hate pudding but one can't hate pudding made of these magical seeds! It has a creamy texture and it feels like you'e eating something unhealthy but guess what - you aren't ;-)

Here's what you need for this:

2-4dl some liquid (I used almond milk and sugar-free juice-like thing!)
2-3 tablespoon chia seeds
a handful of berries
1 tablespoon (rice) protein 
1-2 tablespoon honey

Mix the liquid with chia seeds. Remember that chia seeds tend to swell! Add liquid if needed. Put all the ingredients in a blender. Mis until the texture is creamy and pudding-like. Top with your favorite things, such ad berries, nuts and coconut flakes. Eat with a spoon ;-)

Tell me if you tried it out! I simply loved it.


Nyt, kun oon löytäny chiasiemenet uudestaan tykkään tunkea niitä vähän joka paikkaan. Kokeilen vähän kaikkia reseptejä jatkuvasti ja tällä kertaa vuorossa on chiavanukas. Normaalisti vihaan vanukkaita ja esim se kuuluisa koulun suklaavanukas aiheuttaa mussa vaan oksennusrefleksin... Kuitenkin tän kermainen ja vispipuuromainen koostumus on jotain, mistä tykkään ihan liikaa... Maistuu ihan epäterveelliseltä, mutta arvatkaa mitä - se ei ole ;-)

Tähän ihanuuteen tarvitset:

2-4dl nestettä (itse käytin mantelimaitoa ja sokeroimatonta mehukeittoa!)
2-3rkl chiasiemeniä
kourallinen marjoja (vadelmat toimii!)
1rkl (riisi)proteiinia
1-2rkl hunajaa

Miksaa neste ja chiat. Voit miksata chiat vaikka puoleen (2dl) nestettä aluksi. Muista chiojen turpoaminen! Lisää nestettä tarvittaessa. Tän jälkeen laita kaikki ainekset sekaisin blenderissä, kunnes koostumus on kermainen ja vanukasmainen. Kaada lempparilasiin ja laita päälle ihan mitä mieli tekee, vaikka vadelmia, pähkinöitä ja kookoshiutaleita ;-)

Kertokaa jos kokeilitte! Mä ihan rakastuin tähän ;-)

♥:Emmi

4 kommenttia:

 1. Anonyymi19.9.15

  näyttää herkulliselta :) syksyinen vaihtoehto on käyttää vanukkaassa mikrossa veden kanssa pehmennettyjä omenan paloja, kanelia ja vaniljaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho en oo ikinä kuullut tollasesta! Veden kanssa? En osais ikinä tehdä tollasta, onko jotain kunnon ohjetta oikeen? ;-D

   Poista
  2. Anonyymi21.9.15

   http://proofer.faktor.fi/epaper/LiveLife315A/files/mobile/index.html#17 ite käytin aitoa vaniljaa jauheen sijasta ja jos sellaseen vaan on rahaa tuhlattavaks niin suosittelen sitä ehdottomasti

   Poista
  3. Okei! Kuulostaa siistiltä :-)

   Poista