keskiviikko 23. syyskuuta 2015

MUN VINKIT YLPPÄRIEVÄISIIN


Joku teistä kyseli mun vinkkejä ylppärieväisiin ja vaikka kolmesti salissa on jo tullut käytyä, ei mun vinkit ole mikään Jumalan sana. Kaikilla on omat mielipiteet siitä, mitä sinne saliin voi ja kannattaa ottaa ja varmasti joillakin eroaa mun mielipiteistä paljonkin. Tässä kuitenkin muutamat vinkit siihen, mitä kannattaa ja ei kannata sinne raahata:

 • Reaaliaineen kokeessa tulee kiire, joten suosittelen ottamaan jotain mitä saa nopeasti syötyä. Mulla oli uskonnon kokeessa mukana pähkinöitä, prodepatukka, viinirypäleitä ja FASTin prodesheikki. Näitä sain sitten syödä esseiden kirjoituksen lomassa tai niitä oikolukiessa.
 • Vesi on ihan ehdoton. Mulla on jokaisella kerralla ollut puolentoista litran toopi mukana ja se on ollut just sopiva määrä.
 • Jos kahvihammasta kolottaa helposti, termarin saa kätevästi mukaan. Reaaliin mennessä päätin heti, etten ota kahvia sillä ylimääräistä aikaa ei olisi. Kielissä mulla oli molemmissa mukana ja pienen väsymyksen iskiessä pari kuppia naamariin ja jaksoi hyvin taas painaa ;-)
 • Yleisesti ottaen helposti naposteltavat on parhaita ylppäreihin: pähkinät, viinirypäleet. porkkanat ja kurkut, proteiinipatukka, miksei vaikka muutama suklaakuorrutettu herkku spesiaalievääksi... Varsinkin niissä kokeissa, jolloin ei aikaa ole ylimääräistä.
 • Kielten kokeisiin halusin ottaa leivät mukaan ja se oli oikeastaan hyvä idea. Pidin molemmissa kokeissa siis kunnon tauon, jolloin join kupin kahvia ja söin leivän ja istuskelin vaan paikallani. Teki hyvää ja sai aivot hetkeksi pois kokeesta.
 • Jos oletat kuuluvasi siihen porukkaan, joka ei 1. syö mitään tai 2. muuten vaan saa mitään alas, joko sitten jännityksestä tai muusta syystä, ota runsasenergisiä tai juotavia juttuja mukaan. Tähän sarjaan kuuluu siis juurikin ne kuuluisat pähkinät. Kokeen kesto on kuitenkin sen verran pitkä, että sinä aikana ihan suoritustehokkuuden takia kannattaa ja pitää syödä.
 • Viimeisenä vinkkinä voin vain sanoa, että ota eväiksi jotain, mistä tykkäät. Ei liian epäterveellistä tai energiapiikkejä antavaa ruokaa, ei välttämättä kannata ottaa maitotuotteita, mutta jotain mistä tykkäät ja mikä pitää nälän poissa. Muita vinkkejä ei oikeastaan voi antaa.
Jos kysyttävää löytyy niin kysykää pois. Mä olen täällä niihin vastaillakseni!

♥:Emmi

// Just giving some tips on what food to bring to the exam hall during finals. Here in Finland each exam lasts for six hours and it's quite big of a deal what to bring there. Getting back to normal posts tomorrow! So long xx

4 kommenttia:

 1. Anonyymi23.9.15

  Mäki oon ottanu joskus kurkkua ja porkkanaa evääksi kirjotuksiin.. Ekan suupalan jälkeen oli pakko lopettaa 😂 Jäätävä rouskutus siellä hiiiiljaisessa salissa..😄 Smoothiet ja ihan perus leivät on parasta 👌☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kaikki mitä siellä salissa syö rouskuu inhottavasti joten :-D Pähkinöitä ja viinirypäleitäkin syödessä mietin että mitäs tässä sitten...

   Poista
 2. Anonyymi24.9.15

  Mitä järkeä on juoda noin paljon vettä, kun joutuu sitten käymään koko aika vessassa? En tajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on ainakin ehdoton juoda vettä, ei toimi pää muuten :-D ja oon käyny yleensä kolme kertaa vessassa, senkin takia että saa taas aivot hetkeksi pois kokeesta :-)

   Poista