torstai 10. joulukuuta 2015

PITÄÄKÖ AINA NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ?Mut haastettiin puhumaan ulkonäöstä, ja siitä miten nykymaailmassa sun oletetaan näyttävän edustavalta ja olemaan freshinä aina ja joka paikassa. Siitä, miten meihin kohdistuvat ulkonäköpaineet oikeasti hajottaa meidät vielä joskus. Tietenkin jokainen meistä on itsevarmempi laittautuneena, mutta onko oikeasti niin iso juttu lähteä järkyttävän näköisenä ulos? Mulle se ei ainakaan ole.

Mulla ei koskaan ole ollut keskivertoa heikompi itsetunto ja musta tuntuu pahalta katsoa niitä hyvännäköisiä, upeita ihmisiä, jotka eivät kykene lähtemään omina itseinään ulos. Mä jos joku tykkään meikata ja laittautua sekä vetää kunnon maskin naamaan, mutta tykkään silti näyttäytyä meikittä. Salilla, koulussa, kaupungilla, melkein missä vaan voi mua ihan hyvin nähdä naama kalpeena ja muutenkin ihan haudasta nousseen näköisenä. Mä en jaksa välittää.

Itsetunto on asia, joka kehittyy matkan varrella. Vaikka sä et olisi laihemmasta päästä, omaisit ison nenän tai vatsamakkarat, tai jos sulla on luomi, arpi, mitä vaan jota häpeät etkä halua näyttää maailmalle, sä opit siihen. Sä opit myöhemmin arvostamaan itseäs juuri sellaisena kuin olet ja samalla voit näyttää kaikille, kuinka upeana kannat itsesi, virheistä huolimatta.

Mä ostin just edellispäivänä contour kitin täältä Berliinistä ja mua tavallaan hirvittää muutos, jonka sillä voi saada aikaan. Tämä ja kaikki muu, joka nykypäivänä tuppaa medioista meidän kaikkien silmien eteen, manipuloi meitä uskomaan ja ymmärtämään, että emme kelpaa. Täytyy olla laihempi, kauniimpi, täydellisempi. Mutta miksi? Muiden hyväksynnän vuoksi?

Muiden hyväksynnästä puhuttaessa mulla alkaa flipata. Tiettyyn pisteeseen saakka ymmärrän, ettei sopimattomia juttuja esimerkiksi ole soveliasta osoittaa tai tehdä muiden seurassa. Punnitessasi sitä, meikkaatko itsesi kouluun miellyttääksesi muita vai nukutko tunnin pitempään oman hyvinvointisi vuoksi, kannattaa miettiä tarkkaan. Kukaan ei opi pitämään susta tai rakastamaan sua ennen kuin sä oot valmis hyväksymään itsesi sellaisena, kuin olet. Rakasta itseäsi niin suakin rakastetaan. Kukaan ei jaksa käyttää aikaa siihen, että miettii hyväksyykö sua parin liikakilon tai meikittömän naaman takia. Kukaan ei jätä hyväksymättä sua porukkaan sillä perusteella, että sä et näytä hyvältä. Jengi katsoo sitä sisintä, tai tätä mä ainakin kaikilta toivon. 

Me oltiin täällä Berliinissä eilen aika mielenkiintoisella porukkayhdistelmällä liikkeessä. Mä en tuntenut ketään sen erityisemmin etukäteen, tiesin vain kaikkien olevan meidän koulussa. Kaikki me ollaan vähän erinäköisiä ja -tyylisiä, mutta samalla niin hyvä yhdistelmä. Virheet, epätäydellisyydet ja muut täydentää, täydellistää sen jengin missä sä oot. Mä ainakin nautin porukasta, jossa jokainen on oma itsensä eikä esitä ketään. Antakaa kaikkien kukkien kukkia, olla sellaisia kuin ne on. Näytti ne sitten miltä tahansa. Se on vaan ulkokuorta.

♥:Emmi10 kommenttia:

 1. Yayyy mahtava postaus ja niin upea Emmisein! <3

  VastaaPoista
 2. Anonyymi11.12.15

  Jos ei voi rakastaa itseään, on vaikeaa rakastaa muita. Hyvin kirjoitettu ja syvällinen juttu erittäin tärkeästä asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin se menee! Kiitos sulle <3

   Poista
 3. Anonyymi11.12.15

  Vastaus kysymykseesi, kyllä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi11.12.15

  Kysymykseen otsikossa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on ihan sun mielipide :-)

   Poista
  2. Anonyymi13.12.15

   Tottakai se on ihan mun mielipide :D Kenenkäs muunkaan. Mut rehellisesti vastasin vaan sun kysymyksees ;)

   Poista
 5. Anonyymi17.12.15

  Mistäköhän tänki aihee pierasit..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ystävältäni tähän idean :-)

   Poista