tiistai 29. joulukuuta 2015

A DAY IN PARADISE


Täältä tulee nyt vinkkiä kaikille, jotka aikoo suunnata lomailemaan Krabille. Turkissa ja muissa Euroopan rantakohteissa monta kertaa käyneenä tiesin heti, että veneretket uimisen, snorklaamisen ja upeiden rantojen kera on ihan mahtava idea. Luulin, että Turkin ja Egyptin maisemat oli huikeita, mutta sitten tulin Thaimaaseen. Ja tää onkin se juttu, mihin kyseisessä maassa ihan rakastuin!

Me varattiin retki tosiaan Ao Nangista, jostain paikallisesta turisti-informaatiorakennuksesta. Mä suosittelen ehdottomasti kaikille näitä paikallisia firmoja, sillä suomalaiset matkatoimistot rahastaa aivan törkeesti ylimääräistä hinnoillaan, ainakin mitä aikaisemmissa lomakohteissa oon huomannut. Jotenkin veikkaan, että sama pätee Thaimaaseen. Silti retkeä varatessa kannattaa vähän katsoa, ettei ihan pahimpaan ja rähjäisimpään mestaan pistä rahojaan ja tän takia mekin maksettiin se 400 bahtia enemmän, ihan vaan siksi että meillä olis varmempi olo.

Meitä tultiin hakemaan aamulla pienellä minibussilla, joka vei koko konkkaronkan satamaan odottamaan paattien lähtöä. Kaikki oli hienosti organisoitu ja me päästiin sujuvasti omaan pikaveneeseen ja ihan aikataulussa. Pitkähäntävene olis myös ollut hieno, mutta jotenkin 3-vuotiaan lapsen kanssa sitä koki myös helpommaksi mennä pikaveneellä.

Meidän retki sisälsi siis vierailun neljällä eri saarella. Ensin käytiin Pranang Cave Beachin kirkkaissa vesissä uimassa ja sieltä mentiin räpsimään kuvia tän postauksen toiseksi viimeisessä kuvassa näkyvästä Chicken Islandista. Tälle saarelle me ei noustu, mutta sen sijaan pysähdyttiin snorklaamaan ihan lähistölle. En oo muuten snorklannut pitkään aikaan ja ai vitsi se oli siistiä!!

Viimeiset kaks saarta oli Tup Island ja Poda Island. Musta otetut kuvat on muuten otettu Tupilla! Siellä oli siisti hiekkakaistale, joka yhdisti kaks eri saarta. Vesi oli jälleen kirkasta ja maisemat hulppeat. Podalla me taasen viivyttiin kaikista pisimpään ja siellä saatin myös lounaaksi riisiä, thaikkumunakasta ja kanaa kastikkeessa. Jälkkäriksi paikallista kakkua ja vesimelonia. Paattifirma tarjos meille kaikille myös ilmaiset juomavedet koko päivän ajaksi, mikä oli kyllä ihan mainiota! Muuta mä en olis päivän aikana juotavaksi välttämättä ees tarvinnut.

Meidän retki kesti kokonaisuudessaan hotellilta hakemisen ja hotellille palauttamisen aikaan sisällyttäen aamukasista puol kolmeen. Tää oli mun mielestä just sopiva aika ja se sopii myös niille perheen pienimmille (testattu, Iippo nukahti vasta viime metreillä ja jaksoi koko retken ihan huikeasti!). Omia eväitä ei välttämättä tarvitse, mutta mulla oli kyllä yks juotava jogurtti ja join sen puolessa välissä päivää. Jos siis ootte nälkäistä sorttia, niin eväät on hyvät ihan kaiken varalta ;-)

Onko joku teistä ollut näillä paattiretkillä ja missä päin Thaikkuja? Tai ootteko kokeilleet näitä muualla Euroopassa? Kertokaa mulle, mitä ootte niistä tykänneet!

♥:Emmi


So I still have one more thing to share about our trip to Thailand. Have you ever been on those boat trips in Europe or Egypt? Well I have. And I've always loved them. But this time it was even better. This is why I fell in love with Thailand. You can just see the pictures and decide it yourself. Do you think the views are worth a boat trip? I do!

The trip started when a minibus picked us up at our hotel and took us to a pier. Everything went smoothly and we got on our speedboat on time. I would've loved to go on a longtailboat but I guess it was easier to go on a speedboat with a 3-year-old.

We went to four different islands and I guess that's why the trip was called "4 Islands". First we went to the Pranang Cave Beach and spent an hour there swimming and taking gorgeous pictures. Then we sailed near the Chicken Island (second last photo) just to take pictures and for snorkeling. I haven't done snorkeling in years and didn't even remember how fun it is!

The last to islands we went were the Tup Island and the Poda Island. The Tup Island was cute as there was a slice of sand putting together two different islands and you could walk from one island to another. Although there was nothing special, the water was turquoise, the sand was soft and white and the views were amazing.

We had our lunch at Poda Island. Rice, omelette and chicken with local cake and watermelon. Yes, it was good and I was satisfied. Well, I guess the cake was the best. Anyway, after Poda Island we sailed back to the pier and the minibus took us back to our hotel with lots of new memories and experiences. One pro still: the trip wasn't too long! It started at 8am and we were already finished at 2:30pm! How great is that? And suits well for little kids as well!

6 kommenttia:

 1. Anonyymi29.12.15

  Hassua lukee näitä täällä, kun maisemat ja kohteet näyttää ja kuulostaa niin tutuilta! :D Ties vaikka oltais snorklattukin ihan samassa paikassa, hah! Sonja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Sama mulla kattoo sun kuvia ja snäppejä :-D pidä hauskaa vielä siellä! ;-)

   Poista
 2. Anonyymi29.12.15

  Tarkoitus ei ole olla ilkeä, mutta ainoa huomautuksen asia on että sana "Thaimaaseen" ei ole sana, vaan "Thaimaahan". Koska eihän me mennän maaseen vaan maahan. Ja ei ollut tarkoitus loukata pyydän anteeksi jos näin käsitit :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo tiiän mä vaa sanon tollee automaattisesti en voi sille mitään!! Kaverin kanssa just puhuttii samasta asiasta! :-D Piru vie kun en osaa puhua!

   Poista
 3. Anonyymi29.12.15

  Hei! Ihailen kunnianhimoasi ja peräänantamattomuuttasi, mutta eivätkö ne oikiksen pääsykokeet ole myöhemmin keväällä kuin huhtikuussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuun 25. päivänä! ;-) Valmennuskurssi tosin alkaa jo huhtikuun alussa!

   Poista