keskiviikko 26. elokuuta 2015

BOOK FAVES

Lately I've gotten really into John Green's novels. I haven't read or even seen the movie "The Fault in our Stars" but when I had to use my last Czech Republic currency this spring I bought the book "Paper Towns". Later, this summer in France I bought "Looking for Alaska". Nowadays that I don't ever have time to read - except during summer it's hard to find any favorites. Or if I have time to read, I prefer reading in a different language. You know, using every moment to learn more ;-)

Mostly when I read I prefer reading in English as it has become so easy for me. Even reading in Swedish or French is not that bad anymore. And that's why reading in Finnish has become boring. What do you guys think? Do you spend time reading books?


Viime aikoina oon tykästynyt John Greenin kirjoihin. En oo lukenut tai nähnyt "The Fault in our Stars"-leffaa, mutta kun viimeiset Tsekin valuutat piti käyttää, ostin "Paper Towns"-kirjan Prahan lentokentältä. Myöhemmin tänä kesänä matkaan tarttui myös "Looking for Alaska".

Nykyisin, kun aikaa lukemiselle ei lomia lukuunottamatta oikeastaan ole, tykkään lukea lähinnä eri kielisiä kirjoja. Täytyy käyttää kaikki hetket oppimiseen, eikö ;-) Enkuksi lukeminen on mulle kaikista mieleisintä, mutta ei se ranskaksi tai ruotsiksikaan lukeminen tuota enää oikeastaan ongelmaa. Siksi suomen kielellä lukemisesta onkin tullut mulle tylsää! Mitä mieltä te ootte? Luetteko te paljonkin?


I haven't yet finished this novel, I'm just at page 100 or so. But it really seems like an interesting book. I guess it's good for teenagers! It tells a story of a young, shy and nerdish boy who gets transferred to a boarding school somewhere in Alabama. There he starts hanging out with people he usually wouldn't hang out with, doing things he usually wouldn't and so on... The story continues ;-)

En oo vielä lukenut loppuun tätä pokkaria, oon vasta suurinpiirtein sivulla sata. Kuitenkin, tää vaikuttaa kiinnostavalta, just sopivalta kirjalta teineille. Se kertoo nuoresta, ujosta ja vähän nörtihtävästä pojasta, joka siirretään sisäoppilaitokseen jossain päin Alabamaa. Siellä hän alkaa hengata vähän normaalista poikkeavassa seurassa ja tehdä normaalista poikkeavia juttuja ja niin edelleen... Tarina jatkuu ;-)


Paper Towns is actually now in cinemas and I felt like I should go and see it and so I did. It was good also, but I think the book is better. The book is about a boy called Quentin who has loved his neighbor Margo since he was a kid but lately they haven't been in terms - until suddenly Margo shows up at his window in the middle of the night. They have a one-night adventure together and the next day she disappears. The rest of the book is about Quentin trying to find the love of his life. I really loved the way the story was being told!

Paper Towns tuli itseasiassa just elokuviin ja ajattelin, että kirjan luettua mun täytyy myös tää leffa käydä katsomassa. Se oli hyvä, mutta kirja oli parempi. Se kertoo Quentin-nimisestä pojasta, joka on ollut ihastunut naapuriinsa Margoon lapsesta asti. Lähiaikoina he eivät kuitenkaan ole olleet tekemisissä, kunnes Margo ilmestyy Quentinin ikkunaan keskellä yötä. He kokevat mielettömän seikkailun yhden yön aikana ja seuraavana päivänä Margo katoaa. Tarina jatkuu siis kertoen Quentinistä etsimässä elämänsä rakkautta. Tykkäsin niin tavasta, jolla tarina oli kerrottu.

Siinä muutama mun tän hetkinen lempikirja, oottekos te lukeneet samoja?

♥:Emmi

3 kommenttia:

 1. Anonyymi26.8.15

  Paper towns on mun listalla seuraavana! Ja toi "looking for Alaska" on myös tulossa lukuun kirjotusten jälkeen, tosin Suomen kielellä (oon ostanut jo sen kirjan). Ja tosiaan, tulin sanomaan että "The Fault in our Stars" on aivan täydellinen kirjana, ei hassumpi elokuvanakaan. Mutta TFIOS -kirja, on jotain niin syvällisen kaunista ja koskettavaa, ehkä se johtuu siitä et oma isäkin kuollut syöpään, ni samaistun niin pahasti niihin tarinoihin. Se vaa on niin kaunis kirja, huhhuh, suosittelen niin lämpimästi! Toivottavasti päätät lukea sen :-) Itellä meni siihen vaan pari tuntia, kun sitä vaan luki ja luki.. ja ei, en normaalisti lue mitään :D hah. -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ollutkaan mitään hajua, että toi kertoo syövästä tai jostain siihen liittyvästä :-o Pitänee katsoa jos lukisin jossain vaiheessa! Jos on yhtään niin hyvä kuin nää muut Greenin kirjat niin pettyä en voi! ;-) Kiitos sulle!

   Poista
  2. Anonyymi2.9.15

   Siis joo, sillä tytöllähän on siinä syöpä, jonka takia sillä on aina se happisäiliö ja ne happiviikset jotka auttaa sen keuhkoja toimimaan!😊

   Poista