Korvapuustien ohjetta pyydettiin ja sitä saamanne pitää. Ohje on suoraan lainattu täältä, mutta nyt löydätte samaisen ohjeen munkin blogin puolelta ;)
1 Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2 Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
3 Ala sekoittaa jauhoja vähitellen, ensin vatkaten jotta ilma saadaan sitoutumaan taikinaan.
4 Alusta taikina hyvin vaivaten ja lisää rasva alustamisen loppupuolella.
5 Laita taikina liinan alle kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan, esim. mikroon tai pesualtaaseen lämpimään veteen.
6 Taikinan kohottua jauhota pöytä ja jaa taikina kahtia.
7 Kaulitse puolikkaasta taikinasta ensin neliön muotoinen melko ohut levy.
8 Levitä levylle ensin rasva ja sitten oman maun mukaan sokeria ja kanelia.
9 Rullaa taikina tasaisesti pieneksi rullaksi.
10 Leikkaa taikinasta haluamasi kokoisia pullia ja laita ne pellille.
11 Paina jokainen pala sormella keskeltä alas niin, että pullaan muodostuu korvat.
12 Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
13 Paista uunissa 225 asteessa 10-15minuuttia, seuraa kokoajan pullien paistumista etteivät ne pala.
14 Toista vaiheet 7-13 myös toiselle osalle taikinasta.
Olivatko ohjeet tarpeeksi yksinkertaiset? Kotitekoiset korvapuustit ovat mun mielestä parasta tarjottavaa vieraille ja sukulaisille ja ne ovat myös hyvää herkkua cheatdaylle, ei mitään lisäaineita! Paljon parempi kuin karkit ;)
♥:Emmi
Karkit on parempia
VastaaPoistaMielipidekysymys! ;)
Poista