sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

TULEVAISUUS

Kommenttiboksiin oli tullut pyyntöä, että kirjoittaisin mun tulevaisuudensuunnitelmista. Aluksi naurahdin idealle - ei siinä että se olisi ollut huono, mutta mietin vaan että eihän mulla mitään suunnitelmia oo. En oo oikeestaan funtsinut elämää lukiota pidemmälle - tai oikeestaan tiedän kyllä että haluan yliopistoon ja perustaa joskus perheen, mutta ei mulla loppujen lopuks mitään tähdellisiä suunnitelmia oo.


Ootteko huomannu, että jos unelmat sanoo ääneen niin ne tuntuu niin pelottavan todellisilta? No, nyt on pakko kuitenkin, tää pitkäaikanen unelma soveltuu niin hyvin tähän tulevaisuus-postaukseen, kun mulla ei oo teille mitään tarkkoja hääkoristelusuunnitelmia tai unelmatalon sisustusjuttuja antaa. Loppujen lopuks en oo ees sellanen, joka ajattelee etukäteen tollasta, vaikka joku luulis ehkä että oon.Mä oon tosi pitkään jo halunnu lähteä opiskelemaan yliopiston ulkomailla. Suomessahan meillä on ilmanen koulutus ja sitärataa, mutta yliopisto-opinnot muualla on aina kiehtonut mua. Oikeestaan oon niitä, jotka salaa haaveilee pääsevänsä joskus Harvardiin, mutta pelkään kyllä pahoin että se jää toteutumatta. Kuitenkin, olis niin upeeta päästä lukion jälkeen muuttamaan vaikka Englantiin tai meidän länsinaapuriin, taikka jonnekin pitemmälle. Mut aika näyttää päädynkö ulkomaille vai jäänkö turvalliseen Suomeen.
Tähän pieneen kyläpahaseen mä en kuitenkaan aio jäädä. Jos en ulkomaille lähde, niin sitten muutan Helsinkiin tai Turkuun, ompahan ees jotain maisemanvaihdosta. Mulla kyllä joku vetää pahasti tonne ulkomaiden suuntaan, ainakin tilapäisesti. Kyllä mä varmaan perhettä perustaessa haluan asua Suomessa - onhan täällä niin pirun hyvä koulutus ja elintaso. Mutta oikeesti, aika näyttää mitä elämässä tapahtuu, enkä loppuviimeks haluais ees miettiä mitään suurempia nyt. 


Nyt mä aion kuitenkin keskittyä lomailemiseen (äiti, en lupaa sulle ettenkö hakis niitä uskonnon kirjoja ens viikolla) ja alottaa lukion kakkosvuoden täydessä terässä elokuussa! Koulu on se mihin mä nyt keskityn ja kirjotuksetkin on vasta jo maaliskuussa. Vaikka tuntuu, että siihenkin on vielä ikuisuus, niin kohta on varmaan jo uus vuos ja mä panikoin sitte tuhat kertaa enemmän... Ens vuonna tähän aikaan olis kyllä kiva tietää mahdollisista lukion jälkeisistä opiskelupaikoista ja muutenkin tulevaisuudesta enemmän, mutta tällä mennään kunnes toisin sanon.

♥:Emmi

2 kommenttia:

  1. Anonyymi8.6.14

    kirjotatko jo jotain 2. keväällä? mitä? :-)

    VastaaPoista