perjantai 6. kesäkuuta 2014

5 SIMPLE AB EXERCISES

Ensimmäisenä liike, jonka oon alunperin löytänyt netistä. Jollain bloggaajalla oli samantapainen liike, josta sovelsin vähän omantapaseksi. Yksinkertaisesti tehdään vaan istumaannousu nostaen mahdollinen käsipaino/kahvakuula/muu juttu pään yläpuolelta tohon vatsan päälle ja sitte tehdään kiertoliike. Näin pääsee vinotkin vatsat koetukselle! Itse teen näitä yleensä 3-4 sarjaa ja 15-20 toistoa.
vinkki: älä nouse ihan istuma-asentoon, jotta jännitys vatsalihaksissa säilyy!
Tää on yksi mun pitkäaikaisista lempiliikkeistä. Liike on niinkin helppo, kuin jalat ilmaan ja mahdollisella kahvakuulaa/käsipainoa tehään kiertoa, jotta saadaan tuntuma vinoihin vatsoihin taas. Teen näitä samaten yleensä 3-4 sarjaa ja 20 toistoa vaihtelevalla painolla.
vinkki: suoristamalla kroppaa mahdollisimman suoraksi (kuitenkaan koskematta jaloilla tai yläkropalla maata) saat paremmin tuntumaa vatsoihin!
Liike, jonka opin about vuosi sitten ja teen tätä vieläkin aina välillä. Kaikessa yksinkertasuudessaan liikerata näkyy ylläolevissa kuvissa. Todella tehokas ja viimisissä toistoissa saa kyllä pinnistellä, jos toistot puhtaasti haluaa loppuun tehä! Näitä teen myöskin sen 3-4 sarjaa ja 20-25 toistoa. Kyllä hapottaa!
Perusistumaannousuista ei todellisuudessa oo paljoakaan hyötyä, jos jostain päkistä haaveilee. Mä tykkään tehä näitä rutistuksia esim. superina ton seuraavan liikkeen kanssa. Saa tosi hyvän polton vatsoihin aikaseks. 25 toistoa per sarja on hyvä toistomäärä ainakin mulle!
Viimisenä liikkeenä nää ns. "pyöräilyt". Kun nää tekee kunnolla ja keskittyy jokaseen toistoon niin varmasti saa tuntumaa! Liike, joka on pitkään ollut jo mun vatsareenissä, vaikken sitä tosiaankaan aina tee. Tässäkin se 25 toistoa on mulle yheltä sarjalta fine toistomäärä, tietenkin näissä toistomäärissä pitää aina ottaa huomioon oma lähtötaso :)

Mulla on välillä ainakin niin, että salille tullessani en tiiä mitä liikkeitä vatsareenissä tekisin. Jotkut jättää jopa vatsareenin sen takia pois, ettei jaksa tehdä aina niitä samoja lankkuja ja istumaannousuja. Mä en kyllä ikinä jätä vatsoja väliin, sama asia se on ku jättäisit vaikka jalat reenamatta! Lihasryhmä ku lihasryhmä, kaikkia reenataan tasapuolisesti!

Vatsoja riittää ku tekee sen pari kertaa viikossa, ainakin sen mukaan mitä mä oon kuullut. Näiden lisäks teen salilla muutamissa eri laitteissa, voimapyörällä ja esim. vinossa penkissä lisäpainon kanssa ja ilman. Vatsareenistä voi saada todella monipuolisen todella helposti, eikä vatsojen reenaamisen tarvi olla tylsää! Mä oon vastikään ruvennut vatsojen reenaamisesta tykkäämään! ;D

Tässä oli kuitenkin muutama helppo vatsaliike, joita voitta tehdä ihan kotona. Omasta mielestä on kiva vaikka lenkin jälkeen tehdä ilmasta riippuen sisällä tai ulkona pieni vatsareeni. 

Olikos tälläset reenipostaukset kivoja? Jos tykkäsitte niin kertokaa, voin ehkä joskus tulevaisuudessakin sitten tehdä jotain helppoja kotireenejä teille jaettavaks :)

Mitkä on teen lemppari vatsalihasliikkeet?

♥:Emmi

4 kommenttia:

 1. Anonyymi6.6.14

  Tee seuraavaks postaus siitä miten voisi tehokkaasti kiinteyttää taka ja etureisiä sekä pakaroita :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku tietäisin eka ite miten se tapahtuu! ;D

   Poista
 2. Anonyymi6.6.14

  Kiva postaus(: selkeät ohjeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja jee hyvä, sehän on tärkeintä et ohjeet on hyvät :)

   Poista