tiistai 31. toukokuuta 2016

OI NYHTÖKAURA


Hypetyksestä viis, on se hyvää! Viime perjantaina osuin vihdoin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja sain kuin sainkin oman paketin nyhtökauraa. Kampin Ruohonjuuri oli tää paikka, johon syöksyin aika vauhdilla saatuani tiedon nyhtökauran olemassaolosta ja olihan siellä vaikka kuinka monta pakettia vielä jäljellä. Miten kauan oonkaan nyhtistä jo metsästänyt!

Sipsareissahan tää on ihan hullu juttu. Samoin Vegaaninen Helsinki-ryhmässä facessa. Oon yli kuukauden seuraillut julkaisua, johon hullut stadilaiset vegaanit päivittelee mistä sitä nyhtistä milloinkin löytyy ja satuin olemaan kaverin kanssa Kampin Fafa'sissa just syömässä, kun julkaisuun päivitettiin, että Kampin Ruohonjuuresta sitä löytää. Ja kyllä mä sinne menin ja lujaa!

Ootte varmaan huomannut, että tykkään maustaa itse ruokani ja näin otinkin ihan ekana kokeiluun nude-makua. Onhan ton ulkonäkö kieltämättä raakana aika kuvottava, mutta se maku. On muuten ihan suoraan kuin taivaasta. Haaveena olis seuraavan nyhtökaurabongauksen pohjalta tehdä nyhtökaurapitaleipiä, mutta nyt oli pakko tehdä nyhtistä ja pastaa, ihan vaan hirveen pastanhimon takia. 


Mun ihka eka nyhtisresepti on näinkin helppo ja vielä terveellinen:
1 paketti Gold&Green nyhtökauraa (maku nude)
kuvissa näkyvää Hunts-kastiketta oman maun mukaan
chilimaustetta oman maun mukaan
täysjyväpastaa

Nyhtökaurat oliiviöljyn kera pannulle, pastat tietenkin ensin kiehumaan sillä meidän arvoisa nyhtis paistuu ihan muutamassa minuutissa. Heittäkää pastan sekaan loraus öljyä, niin hyvää! Lorauttakaa nyhtiksen sekaan Hunts-kastiketta ja chilijauhetta oman maun mukaan ja antakaa muhia pannulla hetki. Heittäkää vaikka koko satsi lautaselle ja syökää vaikka yhdeltä istumalta ihan vaan siks että nyhtökaura.

Ootteko päässeet jo kokeilemaan nyhtökauraa? Mitä ootte tykänneet? ;-)

♥:Emmi

2 kommenttia:

  1. Anonyymi1.6.16

    haha miten sattukin, juuri viikonloppuna söin melkeimpä tismalleen samanlaisen annoksen nyhtökauraa pastalla ja kyllä, ensimmäistä kertaa :D ihan hurjan hyvää !!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi1.6.16

    Oon niin kade! Haluisin jo maistaa :(

    VastaaPoista