lauantai 18. huhtikuuta 2015

5 VINKKIÄ PAREMPAAN KONDIKSEEN


1. Syö tarpeeksi. Mikään ei ole isompi moka kiinteyttäessä kroppaa kuin se, että jätät syömättä. Syömättä jättäminen johtaa todennäköisemmin syömishäiriöön kuin kiinteään kroppaan. Kuitenkin ravintoasioissa mun on melkein turha lähteä antamaan mitään tarkkoja neuvoja, sillä kukaan ei voi ottaa suoraa mallia toisen syömisistä. Itselle suunniteltu ruokavalio ei maksa maltaita ja jos sitä on valmis noudattamaan, suosittelen ehdottomasti hankkimaan sellaisen. Säästyy hiusten halkomiselta ja ruuasta stressaamiselta.

2. Herkuttele vain kuin tilanne sitä vaatii. Enkä nyt tarkoita jokaisia kevään kissanristiäisiä vaan lähinnä sitä, että syöt herkkuja kun alkaa päässä viiraamaan. Joskus mieli ja kroppa tarvitsee epäterveellistä safkaa ja silloin kun sun pää sanoo että syö mättöä niin tee niin. Ääritilanteessa siis! Läheiset toivottavasti jo vuonna 2015 ymmärtävät sen, että jotkut kieltäytyvät herkuista myös juhlissa ja tavoittelevat terveellisempää elämää. Ja sitä paitsi, useimmissa juhlissa on varmaan sitä terveellisempääkin ruokaa? Grillisafkaa ja salaattia, miltäs kuulostaa?3. Varioi treenejä. Aina ei ole pakko tehdä samaa lenkkiä tai punttia. Juokse vaikka läheiseen leikkipuistoon ja tee boksihyppyjä tai leuanvetoja lenkkisi piristykseksi, vaihda crosstrainer kahvakuulatreeniin tai tee syväkyykkyä normaalin sijasta. Vain mielikuvitus on rajana ja vaihtelemalla treenityyliä rasvakin varmasti palaa tehokkaammin!

4. Tee aerobista. Tämä ehkä tuli jo ilmi kohdassa kolme, mutta tottahan se on. Ruokavalio on nyt oikeastaan se kaiken a ja o, mutta halutessan optimoida se rasvan palaminen on myös tehtävä aerobista. On intervallitreenejä, HIIT-treenejä ja monenlaisia muita vaihtoehtoja. Aamulenkit toimii myös, tai vaihtoehtoisesti pyöräily töihin tai kouluun. Aerobinen liikunta on myös erittäin tärkeää perusterveyden kannalta. Yleisesti ottaenhan sanotaan, että ihmisen tulee yhdistää aerobinen ja lihaskuntotreeni pysyäkseen hyvässä terveydentilassa. 

5. Älä unohda nauttia. Kaikenlaisiin projekteihin lähtiessä mun mielestä tärkeintä on, että sydän ja pää on pelissä täysillä mukana. Jos lähdet puoliteholla tekemään töitä tai motivaatio ei ole edes alussa hyvä, on turha odottaa kovia tuloksia. Heittäytykää hommaan ja muistakaa nauttia niistä kovalla työllä saaduista tuloksista!Tässä muutamia aika karkeitakin ohjeita, kun siihen kesäkuntoon tai muuten vaan kuntoon ollaan pyrkimässä. Jokainen meistä tietenkin toteuttaa kaiken omalla tavallaan ja kaikki ohjeet eivät välttämättä toimi kaikilla. Joku tykkää mennä samalla kaavalla alusta loppuun ja toinen varioi niin paljon kuin mahdollista. Toinen herkuttelee dieetistä huolimatta joka viikko ja sen voi saada myös toimimaan. Päämäärä vaan mieleen ja menoksi ;)

♥:Emmi


2 kommenttia:

 1. Anonyymi19.4.15

  sulla on aina niin hyviä postauksia ja vinkkejä, eikä tuu ollenkaa sellane olo että pitäis noudattaa tarkasti tietynlaista elämäntyyliä pysyäkseen hyvässä kunnossa :) jatka samaan malliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos, sitä mä oonkin yrittänyt teille teksteilläni välittää! :)<3

   Poista