maanantai 15. elokuuta 2016

TASAPAINO


En ehkä vieläkään täysin ymmärrä sitä, että ei oo ihan ok vetää niin kovaa vesimeloniähkyä, että vatsa on täynnä vettä ja tekee kipeetä tai että ei oo ihan hyvä aina vetää itseään ja kroppaansa ihan piippuun treeneistä, mutta tiiättekö mitä oon oppinut? Oon oppinut sen, että aina sen ruokavalion ei pidä olla rasvaton, hiilariton, superproteiinipitoinen tai muuten vaan täydellinen.

Rasvaton ja tai sokeriton ruoka ei ravitse kroppaa ja sillä ei pitkälle eletä. Edelleen ihailen kilpaurheilijan päättäväisyyttä ja omistautumista täysin omaan tekemiseen, siihen lajiin ja ruokavalioon. Tästä mulla hyvänä esimerkkinä Ilona Siekkinen! Meillä ei ruokavaliot kohtaa yhtään, vaikka salitreeni maistuu kummallekin. Vaikka Ilonan syömää ruoka pääasiassa puistattaa mua, saan hänen snäpeistään motivaatiota ja intoa. Mä en halua pitää hiilarittomia päiviä, nipistää kaloreita minimiin enkä tehdä valkuaismunakkaita iltapalaksi, mutta herrajumala muija motivoi!


Mun pointti on se, että mä oon vihdoin oppinut pois ääripäistä. Tai ainakin luulen niin. Ehkä on vähän turhan radikaalia sanoa, että oon oppinut pois, mutta oon ainakin parantanut.

Kun toinen ääripää on laiska, täyttä sontaa syövä muodostelmaluistelija ja toinen taas liikaa treenaava ja kaikista herkuista kieltäytyvä salimimmi, oon aika tyytyväinen tähän hetkeen. En oo yhtä tikissä kuin se vähähiilarista ja vähärasvaista dieettiä noudattanut ehdoton salimuija, mutta helvetti - mulla on hyvä olla! Kun ihminen oikeesti löytää itselleen toimivan ruokavalion, syö sen mukaan ja antaa vähän armoa välillä herkuista, mutta ehkö harvemmin treeneistä, saadaan aikaan henkisesti hyvinvoiva pakkaus.


Mulla ei oo pitkään aikaan ollut näin hyvä olo, siis sellainen joka jatkuu päivästä toiseen. Mun vatsa ei reistaile ja turvotustakin on vaan hyvän burgerin jälkeen tai siihen aikaan kuukaudesta. Mun mieli on virkeä ja mä jaksan paljon paremmin. Mä syön monipuolisemmin ja paljon ravintorikkaampaa ruokaa. Mä löydän uusia makuja ja saada treeneistä enemmän irti. Mä yksinkertasesti vaan avaan niin paljon uusia ovia itselleni, että se on ihan käsittämätöntä.

Ootteko te löytäneet balanssin?

❤️:Emmi

9 kommenttia:

 1. Anonyymi15.8.16

  En oo löytänyt balanssia, hemmetti vie xD ostin tänään salikortin kun meni aamulla peiliin katsoessa hermo mahaan, mut äsken leivoin mustikkapiirakkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just sitä balanssia!! xD Tsemppiä treeneihin, muista aina välillä nauttia <3

   Poista
 2. Anonyymi15.8.16

  Mä löydän sen balanssin aika ajoin. Helpointa sellaista perusterveellistä ruokavalioa on noudattaa arkena, mutta nyt kesän aikana mun syömiset on olleet suoraan sanottuna ihan p*rseellään, on tullut syötyä ihan liikaa herkkuja. Opiskelut jatkuu taas ensi viikolla, joten silloin on helppo palata takaisin siihen normaaliin ja tasapainoiseen ruokailuun. Ehkä se vakituisen tasapainon löytäminen tapahtuu vielä joskus... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi16.8.16

   Ja näköjään jätin liikunnasta puhumisen ihan olemattomiin. Myös siinä on vielä parantamisen varaa, jotta löytäisin sen itselle sopivimman lajin ja treenien määrän.

   Poista
  2. Sama täällä, kyllä noi irttarihyllyt vaan on pirullisia! :-D Tärkeintä on pitää hyvä pohja. Kesän herkuttelut tasaantuu sitten talvella ;-) Kokeile erilaisia lajeja, oman treenimuodon löytäminen ei oo aina niin helppoa, mutta lopussa se sitten palkitaan <3

   Poista
 3. Anonyymi15.8.16

  Siirryin reilu vuos sitten vegaaniks ja oon kyllä huomannut, että sekin auttaa pitämään sitä balanssia yllä tietyllä tapaa. Esimerkiksi: mietit, että tekeepä mieleni pitsaa - noh, kaupasta sulle sopivaa pitsaa et saa kuten et myöskään pitseriasta JOTEN joko jätät haaveet tai teet itse terveellisen pitsan :) Eihän se TIETENKÄÄN tarkota että vegaani olisi automaattisesti tosi terveellinen ja kaikki ruoka tarvis olla täydellistä, mutta on helppo tehdä terveellisiä valintoja, kun ruokavalio on jo "rajattu". Tiedät varmaan itekkin vegaanina mitä meinaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin!!! Tän huomaan kyllä aika ajoin ja kyllä se vaan on niin, että itselläkin on ruuan laatu parantunut huomattavasti vegaaniksi ryhtymisen jälkeen! ;-)

   Poista
 4. Anonyymi16.8.16

  Tasapainon löytäminen ei ole aina helppoa oli sitten kyse syömisestä, työnteosta, liikunnasta, opiskelusta... Pitää olla itselleen armollinen ja ymmärtää itseään. On vain yksi elämä ja se pitää elää täysillä nautiskellen joskus kovasta "liikuntarääkistä" ja joskus laiskottelusta hyvän ruua sekä juoman kera.

  VastaaPoista