maanantai 7. heinäkuuta 2014

DON'T FORGET FATS

Smoothiessa...
...leivän päällä...
...tai vaikka sellaisenaan!

Avokado aiheuttaa mussa vieläkin kauheita väristyksiä - en oikeen tykkää siitä. Oon kuitenkin yrittäny opetella syömään sitä, siinähän on niin paljon hyviä rasvoja. Sellaisenaan en sitä kyllä saa alas, mutta esimerkiksi smoothiessa, salaatissa tai leivän päällä se on ihan syötävää. Avokadon syönti vaatii sellasta opettelua kyllä että.... ;D Smoothie on aika hyvä paikka tunkea avokadoa, en oikeestaan maista sitä ees sieltä ;)

 Tätäkin voi laittaa smoothieen!
 Mutta sitä voi syödä myös sellaisenaan, on muuten hyvää! Vaihtoehtoisesti sitä voi laittaa leivän tai protskupannarin päälle, puuroon tai rahkaan tai ihan minne vaan mihin haluu! Maapähkinävoista on moneksi! Mutta muistakaahan ostaa sitä 100 prosenttista, niin ei tuu mitään turhuuksia syötyä vaan pelkkää maapähkinää! Meridianin maapähkinävoita saa esim. Punnitse&Säästä-kaupoista noin viidellä eurolla. Isoimmista ruokakaupoista saa myös perus ruokakauppamaapähkinävoita, jota en oo maistanut. Merkki on muistaakseni Amona. Mutta jos sitä ostatte, olkaa tarkkoja: siellä on erikseen makeuttamaton ja makeutettu! Valitkaamme siis makeuttamaton.

1. maapähkinät, 2. kurpitsan- ja auringonkukansiemenet, 3. mantelit, 4. cashew-pähkinät ja 5. pellavansiemenrouhe

Varmaan mun lempiosa koko postauksesta. Rakastan erilaisia pähkinöitä ja siemeniä, varsinkin cashewit on mun lemppareita! Niitä syön ihan pelkästään, mutta ne - kuten myös maapähkinät ja mantelit sopii hyvin vaikka smoothieen, taikka sen puuron tai rahkan joukkoon. Siemenet menee hyvin vaikka salaatissa - huomasin että niitä saa nykyään pyytää myös Wikholmin salaattiin! Huippua! Pellavansiemenrouhe on mun uus rakkaus. Testatkaapa tää: kaurapuuroa, marjoja ja pellavansiemenrouhetta. Ja sekaan vielä vaikka raejuustoa tai jotain rahkaa tai luonnonjugua. Ihan huippua. Viiminen ei oo välttämätön, mut pitäähän sitä prodeakin saada...

Tässä oli muutamia mun käyttämiä hyvien rasvojen lähteitä. Nykyään huomaa, kuinka monet karsii ekana rasvoista ruokavaliossaan. Hyviä rasvoja pitää aina syödä, ne on kuin voiteluaineita sun kropalle. Eihän se auto ruosteisena toimi, sekin tarvii öljyä niinkuin mekin. Oon ottanu omalla kohalla ihan sydämen asiaksi hyvien rasvojen syömisen ja katsonkin, että saan niitä päivittäin edes muutamasta lähteestä :) Tehkää tekin niin!

♥:Emmi

4 kommenttia:

 1. Jannina8.7.14

  Ootko tienny, että lääketieteelliset tutkimukset ovat todistaneet, että normaalia ruokavaliota noudattava (siis ei kasvissyöjä) saa proteiinia aivan tarpeeksi jokapäiväisestä perusruoastaan ja näin ollen kaikenlaiset proteiinilisät ovat itse asiassa aivan turhia. Totta kai niitä esimerkiksi kuntosaleilla tuputtavat ohjaajat, joilla ei kuitenkaan oikeastaan ole sen syvällisempää tuntemusta ihmisen anatomiasta - kunhan ovat kuulleet, että proteiinia tarvitaan lihasten rakentamiseen. Lumevaikutus on näissäkin lisäravinteissa kiistämätön. Ihan lääkärilehdestä tämä tutkimus löytyi. Reagoitko tähän jotenkin? :)

  VastaaPoista
 2. En kyllä reagoi :) luotan tässä tapauksessa alan (kehonrakennus&fitness) ammattilaisiin ja heidän näkemyksiinsä asioista :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi9.7.14

  Jääräpää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla varmaan omat mielipiteet saa olla :D

   Poista