maanantai 23. tammikuuta 2017

AAMUNPELASTAJASÄMPYLÄT


Siinä kohtaa kun Ruotsi vituttaa, tehdään aamupalaksi superherkkusämpylöitä ja smoothieta ja katsotaan miljoona jaksoa Good Wifea Netflixistä. Lauantaina olin ihan täynnä tätä maata ja olin vaikka valmis uimaan Suomeen tarvittaessa. Tiiän, että näitä olotiloja tulee ja tulee vielä monta kertaa uudelleen, mutta tavallaan siihen on vaan niin tottunut ja tietää, että se menee aina ohi. 

Nyt alkaa "pahin" fuksiviikko olla ohi ja kaikki me mahtavat juristinalut ruvetaan ihan tositoimiin, kun ekat PM-palautukset ja seminaarit lukee jo viikon päästä kalenterissa. Mulla on yllättäen taas pieni flunssanalku ja tää maanantai menee vähän olotilaa tarkkaillessa, josko sitä pääsis edes vetämään aerobista salille tänään. Niin kaipuu siihen oikeen terveelliseen elämään. (Terveisiä sekaisin olevalta ilmapallovatsalta ja monta päivää jatkuneelta järkyttävältä pääkivulta)

Jos siellä on joku muu, jolle viime viikko on vaikka ollut turhan raskas ja joka haluaa pelastaa aamunsa hyvällä sämppärireseptillä, täältä tulee mun lauantaiaamun sämpyläresepti:

6 pieneen sämpylään tarvitset:

3rkl maustamatonta (soija)jogurttia
0,7dl vettä
kuivahiivaa
180g sämpyläjauhoja
1,5dl kaurahiutaleita
n. 0,5tl suolaa
(agave)siirappia/hunajaa makeutukseen
3rkl oliiviöljyä

Sekoita jogurtti ja vesi ja lämmitä seosta mikrossa. Lisää joukkoon kuivahiiva, suola sekä makeutus ja mahdollisesti muita mausteita (käytin valkosipulia!). Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja ala lisätä jauhoja pikkuhiljaa (määrä saattaa vähän vaihdella, mutta kandee lisätä pikkuhiljaa ;-). Lisää välissä oliiviöljy ja sitten loput jauhot. Vaivaa kädellä taikinaa ja lopuksi laita liina sen päälle ja n. 30-45 minuutiksi vesihauteeseen tai mikroon kohoamaan. Tämän jälkeen pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä ja paista niitä uunissa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Huomaat kyllä kun sämpylät alkaa olla valmiita ;-)

Toivottavasti tää rahkasämppäriresepti piristää jonkun maanantaita. Mä juon mun kahvin nyt loppuun ja mietin sitten, mitä teen tän mun edelleen jatkuvan hedarin kanssa. Mahtia maanantaita jengi!
♥:Emmi

12 kommenttia:

  1. Anonyymi23.1.17

    mikä Ruotsissa ärsyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on niin Suomi mutta kuitenkin niin erilainen kuin Suomi! Tuun varmasti kirjoittamaan tästä vielä lisää! :-D

      Poista
  2. Anonyymi26.1.17

    Emmi pakko nyt sanoa mut sä oot aika huono bloggaaja. Ja en tarkota nyt sun kirjoituksia vaan lukijoiden huomioimista. Sulla saattaa kestää yli viikko et vastaat kommentteihin. Miten sulla kuitenkin päivittäin löytyy aikaa katsella netflixiä tal varailla lentolippuja ? Varsinkin kun sulle ei noita kommentteja paljoa tule niin etkö tosiaan voi sitä paria minuuttia siihen vastaamiseen käyttää..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut YKSI vastaamaton kommentti et en sen perusteella lähtis haukkumaan. Tiedän että olen paska, mutta oon myös koko viikon maannut sängyssä ilman sen suurempaa aivojen käyttöä ja voin suoraan sanoa, että eipä ole paskaakaan kiinnostanut saatika avata blogia tai vastata kommentteihin. Nyt alan pikkuhiljaa palata elävien kirjoihin niin eiköhän kommentteihinkin tuu vastattua nopeammin. Kaiken lisäks oon petrannut siinä ihan törkeästi verrattuna aiempaan. Kiitos kuitenkin palautteesta, se on otettu huomioon :-)

      Poista
    2. Anonyymi29.1.17

      Paljonpa arvostat lukijoitasi, voi voi

      Poista
    3. Arvostan ja toivon samaa arvostusta sieltä puolelta silloin, kun en oikeasti vaan jaksa avata blogia. Ymmärtäkää että mullakin on elämä.

      Poista
  3. Anonyymi26.1.17

    Yliopiston aloittaminen maassa kuin maassa on totaaliperseestä vaikka olisi intohimo siihen opiskeluun. Tiedän miltä susta tuntuu, hang in there!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä, ihana kuulla! XD Kyllä tästä selvitään!!

      Poista
    2. Anonyymi30.1.17

      Uusi paikka ja uudet jutut. Kyllä se siitä lähtee. Onks vaikeaa opiskella ruotsiksi?

      Poista
    3. Nimenomaan! On siinä omat haasteensa, mutta lähtee sujumaan :)

      Poista
  4. Anonyymi29.1.17

    Sä oot kyl ihan perseestä, menetit lukijan.

    VastaaPoista