lauantai 7. tammikuuta 2017

2016 IN A NUTSHELL 1/2


Tammikuu ei ollut mun osalta mikään ihmeellinen. Silloinkin Suomen valtasi heti alkukuusta kovat pakkaset, ja muistan kun näitä asukuvia otettiin ja mulla meinas rillitkin jäätyä päähän. Kirjoitin myös jotain vinkkejä siihen, mitä pakkaspäivinä voi sitten vaikka kotona tai muualla tehdä. Oon aloittanut terveellisen ja tipattoman tammikuun (ei tänä vuonna oh dear god) ja tehnyt siitä videon. Mun tukka on ollut ihan superharmaa, tsiigatkaa vaikka näitä kuvia. Onpas ikävä tota lettiä! Sen lisäksi oon kirjoitellut juttua lentopelkoisille ja pohtinut aihetta "Grammantarkkaan vai suurinpiirtein?". Tuttuun tapaan mun blogista löytyi myös reseptejä ja tällä kertaa teemana on selkeästi ollut porkkana, sillä heti vuoden 2016 alusta oon kirjoitellut teille reseptiä mausteiseen porkkanakeittoon sekä ihaniin porkkanasämpylöihin. 

Tammikuu ei muutenkaan ollut mitenkään ihmeellinen, vaan mä valmistauduin pääasiassa abijuttuihin, kuten penkkareihin ja muihin ja tietenkin viimeisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Taisin myös kirjoitella meidän Iiposta, tuli ihan tippa linssiin tätä lukiessa.


Helmikuussa olikin sitten vähän enemmän äksöniä. Abijutut vei huomion lähestulkoon koko kuun ajan ja niistä postailin muutamaan otteeseen. Penkkarit sai ihan oman postauksensa ja sitten vielä jälkikäteen mietiskelin tätä ihanaa viikkoa ihan kokonaan omassa postauksessaan. Lähdettiin Elviksen kanssa Köpikseen lomalle ja vaikka suurin osa niistä postauksista menikin maaliskuun puolelle, kerkesin jo ekat kuvat lisäämään helmikuussa. Kirjoittelin teille vinkkejä flunssaan ja kuvasin ihkaekan my week-videosarjan mun blogiin ja eka niistä löytyykin täältä. Julkaisin teille taas ison kasan epäonnistuneita asukuvia ja reseptin mun uuteen lempikakkuun - bostonkakkuun. Helmikuu oli yks mun viime vuoden lempikuukausista.


Maaliskuun teema mun elämässä oli selkeesti ylppärit. Ja muutto. Ja uus elämänvaihe. Käytiin myös äitin kanssa Tallinnassa kesken ylppäreiden, pieni rentoutuminen tekee ihan hyvää eiks vaan... Kirjoitin toivotun postauksen hiustenhoidosta sekä vähän juttua ihonhoidosta ja hygieniasta. Tein myös my day-videon Köpiksen reissulta ja pohdin vähän syvällisemmin mun lukiotaivalta. Sain myös Kampaamotuotteilta testiin ihanan ihmeripsarin ja siitä oon kirjoittanut täällä.


Huhtikuu on yhtäkuin Helsinki ja hulluus. Meinasin tulla hulluksi pääsykoemyräkän keskellä ja samalla halusin niin kovin tutustua uuteen kotipaikkaan ja uuteen ruokavalioon. Olin taas Indiedaysin blogitapahtumassa jota tällä kertaa vietettiin Kattilahallilla Kalasatamassa ja päästin blogiini vieraskirjoittajaksi Iidan kertomaan kesästään Islannissa. Taas yksi postaus, jota luin ihan tippa linssissä. Fiiliksiä Helsingistä ja Stadi mä palaan vielä. Tulee jo ikävä Helsinkiä, vaikken ole ollut poissa kauaa. Sama lause pätee edelleen ja Stadi mä palaan! Paljastin teille tulevan kesän suunnitelmat videolla ja aloitin kaksi postaussarjaa. Toinen kertoi mun pääsykoeurakasta ja toinen kulki nimellä "Lakkiaisprojekti". Fiilistelin tietenkin vähän myös kirjoitusten loppua ja uuden alkua.


Toukokuussa paineet vaan kasvoi ja pääsykokeet läheni päivä päivältä ja tää alkoi näkyä blogissa postaustahdin heikentymisenä. Kirjoitin kuitenkin vähän vegaaniruokavaliosta, Nordjobbista ja sen tarjoamista työmahdollisuuksista ja julkaisin yhden mun lempparin vegaanisen herkkureseptin. Maistoin myös ekaa kertaa nyhtökauraa ja sairastuin pahaan flunssaan viikkoa ennen pääsykokeita. Jollain tapaa toukokuu oli myös yksi mun lempparikuukausista viime vuonna ja tavallaan muistelen sitä pienellä haikeudella. Niin raskas, mutta niin mahtava kuukausi.


Kesäkuu on normaalisti mun lempikuukausi vuodessa, mutta muutamaa tähtihetkeä lukuunottamatta tää kuukausi oli aivan täyttä sitä itseään. Kirjoitin syvällisesti paikan vaihtamisesta jatkuvaan tahtiin ja siitä, mitä mun suunnitelmissa oli kesän jälkeen. Purin myös vähän fiiliksiä Ruotsissa työskentelystä ja ahdistuin ihan kaikesta. Henkilökohtaiset vastoinkäymiset oli ihan nextillä levelillä ja muutenkin kaikki oli ihan kamalaa. Kesäkuun kohokohtina oli tietenkin lakkiaiset ja ihan mahtava juhannus Göteborgissa. Jaoin teille myös pari kesäistä reseptiä ja julkaisin ekan #GBGLIGE-sarjan postauksen.

Tässä vähän fiiliksiä viime vuoden ekasta puoliskosta. Musta on kiva muistella viime vuotta aina vähän postauksien avulla, sillä kertoohan tää blogikin paljon mun viime vuodesta. Niin hankala ja rasittava kuin 2016 mun mielestä olikin, tää ehkä vähän auttaa mua muistamaan ne hyvätkin jutut viime vuodesta.

Miltä teiän viime vuosi näytti ja miten te muistelette sitä vai muisteletteko ollenkaan?

♥:Emmi

2 kommenttia:

 1. Anonyymi9.1.17

  Moi! Heitän postaus(sarja)toiveen! Varmasti täällä kuullaan millasta on opiskella ruotsissa, mutta olis hienoa sitten kuulla tarkemminkinkin miten opiskeluelämä eroo siellä suomesta. Esimerkiks millaset opiskelijabileet ja millasta opiskelu siellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällästä kuullaan varmasti! Jos tulee jotain tiettyjä toiveita vielä niin huikkaapa :-)

   Poista