tiistai 31. tammikuuta 2017

VEGAANIN MAKARONILAATIKKO


Opiskelijaruokaa parhaimmillaan for real. Mun lämpimät ruuat täällä pyörii ihan oikeesti makaronilaatikko-sosekeitto-hernekeitto-soijasuikale-akselilla ja papuja kuluu enemmän kuin koskaan. Vegaanisesta makaronilootasta ei ehkä saa ihan yhtä kiinteää kamaa kuin normiversiosta, mutta hitsin hyvää se on joka tapauksessa tälläsenä "makaronimössönäkin".

Tollaseen kivan kokoseen vuoalliseen makaronimössöä tarvitset:

n. 2dl tummaa soijarouhetta
(öljyä ja n. 1dl vettä sen kypsyttämiseen ja paistamiseen)
5dl makaroneja
n. 7dl kasvimaitoa (käytin kauramaitoa!)
öljyä seokseen
soijakastiketta, suolaa, chiliä ja paprikamaustetta maustamiseen
rasvaa vuoan voiteluun

Keitä makaronit kattilassa ja lisää joukkoon myös suolaa. Paista soijarouhe pannulla lisäämällä ensin runsaasti öljyä ja paistaen hetki "kuivaa" soijarouhetta. Tän jälkeen lisää joukkoon vesi ja anna kypsyä. Mausta. Sekoita kaikki ainekset keskenään noin kahden litran voidellussa uunivuoassa. Lisää joukkoon kasvimaito ja vähän oliiviöljyä ja sekoita uudelleen. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia ja tarjoile tietenkin ketsupin kanssa. Vai mitä te yleensä syötte makaronilaatikon kanssa?

Toivottavasti fiilaatte tätä halpaa arkiruokareseptiä! Mitäs sanotte, olisko näitä kiva nähdä lisää varsinkin nyt opiskelijaelämän keskeltä? ;-)

♥:Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti