keskiviikko 14. tammikuuta 2015

VINKKEJÄ KOEVIIKOLLE

Heipsunhei! Koeviikko alkaa meillä lukiolaisilla taas uhkaavasti lähestyä, joten mun mielestä on ajankohtaista ehkä nyt jaella teille muutamia vinkkejä koeviikosta selviytymiseen. Nää on siis ihan mun itse hyväksi toteamia, jotka ei välttämättä toimi kaikilla. Silti kannattaa antaa näille mahdollisuus ;)

1. SUUNNITTELE JA PRIORISOI. Mun mielestä ihan kaikista tärkein asia koeviikkoa ajatellen on suunnittelu. Mä teen aina joko ylläolevan tyylisen to do-listan tai sellaisen, mihin oon laittanut ylös päivät ja perään, mitä teen kustakin aineesta minäkin päivänä. Kumpikin tapa suunnitella on mun mielestä yhtä hyvä ja mäkin käytän molempia oikeastaan vuoron perään :)

Priorisointi on myös ihan älyttömän tärkeetä. Mulla on yleensä aika p*rseestä koeviikot: esimerkiksi nyt, kun mulla on kuus koetta ja niistä aineista kirjotan viis. (Hyvin usein homma menee myös silleen, että kokeita on seitsemän ja kirjotan kaikki ne aineet... :-D) Kuitenkin esimerkiks nyt voin prioisoida niin, että panostan vähemmän siihen aineeseen, jota en kirjoita (tässä jaksossa fysiikka) ja enemmän niihin tärkeisiin aineisiin, joista kirjoitukset on edessä.

Tän priorisointihomman voi tietty vielä viedä nextille levelille ja panostaa vielä enemmän niihin aineisiin, joiden kirjoitukset on ihan pian (krhmm.. uskonto)
2. TEE MUISTIINPANOJA. Asia joka hyödyttää mua vaan niin paljon. Muistiinpanojen tekeminen vie toki aikaa, mutta mä jotenkin opin hyvin kirjottamalla (vaikka niitä samoja asioita uudelleen) muistiin ja lukemalla niitä jälkeenpäin. Hyvin usein alleviivailen omista muistiinpanoistani vielä jälkeenpäin ne tärkeimmät kohdat.

Hyvin usein muistiinpanoja tekevälle käy silleen, että tekee ekasta kappaleesta muistarit ja sitten luovuttaa. Näin mullakin aluks, mutta voin sanoa, että älkää luovuttako. Kyllä se lopussa palkitaan! Muistiinpanoja on myös huomattavasti kivempi tehdä värikkäillä tusseilla ;)
 3. ALLEVIIVAA. Voi lukio lukio lukio... Jos jotain oot mulle opettanut niin alleviivaamisen jalon taidon. Ykkösellä en keksinyt vielä alleviivata lukiessani, mutta voi kakkosella oon kyllä sitten alleviivaillut senkin edestä... Hyvä kikka on esim. alleviivata käsitteet ja nimet pinkillä ja muita juttuja keltasella. Toimii!
4. LUE ÄÄNEEN. Niin hullulta kuin se kuulostaakin. Mä oon lukenut aina ääneen varmaan yläasteelta alkaen ja luen edelleen. En tiedä mitä teen, jos mulla vaikka menee ääni kesken koeviikon :-D Enhän mä voi sitten lukea! Musta vaan tuntuu, että ääneen lukiessa pystyy keskittymään paljon paremmin ja asiat jää hyvin päähän. Ette te mitään menetä, jos vaan kokeilette ;)
Olikos näistä muutamasta vinkistä yhtään apua teidän koeviikolle ja meinaatteko kokeilla jotain näistä?
Antoisia lukuhetkiä
♥:Emmi6 kommenttia:

 1. Anonyymi14.1.15

  KIITOS ihanaa oon odottanu tätä postaust ! aijon ehdottomasti kokeilla ja aikataulun teen heti tänään (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, hyvä että tykkäsit! :) Aikataulun tekeminen todellakin kannattaa!

   Poista
 2. Anonyymi18.1.15

  mulla ainakin lähtee ajatus harhailemaan lukiessa, varsinkin kouluaineissa, mitkä ei välttämättä kiinnosta niin paljoa. oon saattanut lukea koko sivun enkä muista siitä mitään, ehkä se ääneen lukemisen kanssa ei pääse harhailemaan niin helposti ja sitten jotain jääkin sinne korvien väliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä! :-D Joskus sitä lähtee ääneen lukiessakin ajatus harhailemaan, mutta sen huomaa aika äkkiä ja sitten huomaa taas keskittyä paremmin :)

   Poista
 3. Anonyymi19.4.16

  Onko sulla värikoodaus muistiinpanoissa/kalenterissa (tai aineissa, silleen tietyt aineet tietyn värisiä)

  -Syksyllä lukion aloittava, vinkkejä kaipaava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukiossa ei ollut, mutta nyt pääsykokeisiin lukiessa on kun värikoodaus on jotenkin tosi selkeetä näitten kirjojen kanssa! :-)

   Poista