torstai 21. heinäkuuta 2016

10X LÄNNEN PÄÄKAUPUNKI | #GBGVINKIT


1. Göteborgissa busseille ei heilutella eikä stop-nappuloita tarvitse painella. Mä painan joskus, jos siltä tuntuu, mutta muuten saa olla aika lungisti, sillä dösät pysäilee jokaisella pysäkillä.

2. Vanhat sporat! Jos kuitenkin stop-nappeja mielii painella ja niitä näistä vanhoista kolisevista raitiovaunuista etsii, vetäkää ikkunan yläpuolella olevasta narusta, joka luikertelee vaunun päästä päähän.

3. Luonto on lähellä kaupunkilaista täälläkin. Musta ainakin tuntuu, että täällä on Helsinkiä ihanammat ulkoilumestat (voittaa siis yhdessä asiassa HKIn). Slottskogen (Linnéplatsen) ja Ramberget (Wieselgrensplatsen yms.) on ihan parhaita ulkoilun faneille!


4. Mielettömän lyhyet etäisyydet ihaniin mestoihin! Malmö, Köpis ja Oslo on kaikki kolme vaan kivenheiton päässä ja muitakin ihania paikkoja löytyy ihan läheltä.

5. Västtrafik-sovellus. Jokasen Göteen matkaavan on ihan must ladata tää. Jos joku tekee mut onnelliseksi, niin se on hyvin toimiva julkisen liikenteen appi!

6. Lipstick on kaupungin yks maamerkeistä ja se, mistä moni Göteborgin tietää. Kyseessä on siis huulipunaa muistuttava rakennus, jonka näkee hyvin esim. kävellessä rantaviivaa Nordstan-kauppakeskuksen lähettyvillä.

7. Avenyn on kaupungin pääkatu ja sen varrelta löytyy oikeastaan lähes kaikki näkemisen arvoinen keskustassa. Tai ainakin sen läheltä. Mun lempijuttuja Avenyn-kadulla ja sen tuntumassa on joenvarsi, Trädgårn-yökerho, ravintolat ja Götaplatsen.

8. Liseberg on Pohjoismaiden suurin huvipuisto ja se sijaitsee myös täällä. Oon jo pitkään halunnut siellä käydä ja varsinkin, kun kiljunta kuuluu avoimesta ikkunasta joka ilta kotiin saakka, mutta liput on kyllä aika suolaisen hintaisia. Pelkästä sisäänpääsystä alueelle saat pulittaa 95 kruunua, jonka lisäksi ranneke oli jotain 350 kruunun paikkeilla. Viidenkympin reissu plus siihen päälle ruuat ja aktiviteetit. Mutta on varmasti ihan törkeen hieno!


9. Paikallisiin kanaviin pääsee kajakilla! Ja sightseeing-veneretkiä on myös tarjolla. Turistin must do-juttu ihan ehdottomasti!

10. Göteborgissa vallitsee tietynlainen "after work"-kulttuuri ja mun käsittääkseni ainakin perjantaisin on illemmalla ravintoloissa vaikka mitä after work-tarjouksia. Tai näin mä oon ainakin käsittänyt, itellä noi after workit on yleensä treenisalin puolella ;-)

Tälläsiä vinkkejä tällä kertaa! Mitäs muuta haluisitte Götestä tietää?

♥:Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti