keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

NEW YORK / PART 1

 

Voi että, ku tuli ikävä tätä cityä ku näitä kuvia muokkaili! Tosiaan koin pienen pettymyksen New Yorkiin, sillä kaikki oli jotenkin pienempää ja useat paikat oli kiinni tai korjauksessa. Tässä on kuvia ekalta New York-päivältä ja tosiaan pelkästään vajaa 900 New York-kuvan kanssa on pientä selaamista. En ees viittiny lisäillä koneelle noita loppureissun kuvia vielä, vaan alotan plokkaamaan ja lisäämään niitä sitte ku tästä suurimmasta kuvamäärästä on selvitty :-)

New Yorkissa mun lemppareita oli 9/11-memorial, Broadwayn Mamma Mia-musikaali ja ruoka! Musikaali kaikkine upeine tanssiesityksineen ei pitkästyttäny mua hetkekskään ja esittäjät puhu niin selkeää englantia, että ymmärsin lähes kaiken! 9/11-memorial oli todella koskettava, ja oonki niin kauan kun oon tapahtumasta tienny oon halunnu tuolla päästä käymään. Kertaakaan ei käyty Nykissä ravintolassa, vaan löydettiin meen hotellin läheltä ihana ruokakauppa, nimeltään West Side Market. Sieltä löyty jogurtit, tuoremehut, hedelmät, salaatit ja lämpimätkin ruuat suureen hätään. Aamulla käveltiin hakemaan ihanan tuoreet bagelit kahvilasta meidän hotellin läheltä (93rd and Broadway tais olla osoite) ja suosittelen teitä käymään siellä jos Nykiin eksytte! Oli pakko myös jonain aamuna käydä korttelin päästä hakemassa tulikuuma Starbucksin cappuccino ;)

Vapaudenpatsas oli kiinni, joten kuvattiin sitä vaan veneestä käsin. Käväistiin myös Staten Islandilla, jonne lähtee ilmainen lautta n. puolen tunnin välein South Ferryn metroaseman vierestä. Kyllä sinne kannattaa poiketa, matkalla on hyvät maisemat eikä sekään matka kestä kovin kauaa. Brooklynin silta käveltiin myös Brooklynista Manhattaniin, ja netistä olen lukenut valituksia siitä, että silta on kovin pitkä ja kävely kestää minimissään puoli tuntia plaaplaaplaa, oikeen nauratti paikanpäällä! Siltaa pitkin kävely oli kyllä yksi piece of cake eikä todellakaan ollut raskas ja kävellessä aika lensi siivillä, enkä edes kelloa katsonut, että menikö siinä tosiaan puoli tuntia :-D

Tässä onki kuvia niistä kohteista ja asioista, mistä kerroinki teille edellä. Tulevassa/tulevissa New York-aiheisissa postauksissa kerronki teille enemmän muista kohteista, joissa vierailtiin.

Emmi

2 kommenttia:

  1. Anonyymi18.7.13

    "...kaikki oli jotenkin pienempää..." Pienempää ku mikä?

    VastaaPoista
  2. Ohops onpa tullu aivopieru tota kirjoittaessa x) pienempää ku mitä olin kuvitellu

    VastaaPoista