lauantai 15. lokakuuta 2016

MIKS MÄ TREENAAN?


Sitä on oikeesti välillä ihan hyvä vaan pohtia itsekseen. Miksi tuhlata päivästään oikeesti aina se pari tuntia salille raahautumiseen, treenin vetämiseen ja ties mihin muuhun. Mikä siinä oikeesti viehättää niin paljon, että me ihmiset kerta toisensa jälkeen raahautudaan repimään rautaa? Tai vaikka ei oliskaan kyse punttitreenistä, jengi raahautuu vaikka vetämään porrastreeniä, lenkille tai mistä ikinä onkaan kyse.

Mulla kaikki on aluksi lähtenyt ulkonäöstä. Ysiluokalla, kun aloin käydä salilla oli mun päällimäinen ajatus pudottaa painoa ja lähteä muuttamaan mun ulkonäköä urheilullisempaan suuntaan. Kaikki oli uutta ja hienoa ja tuloksia näkyi ihan mielettömään tahtiin. 


Entäs nyt sitten? Salilla on käyty enemmän tai vähemmän melkeen neljä vuotta ja huomaa ainakin, että meikäläinen kasvaa aikuiseksi jos ei muuta, kun ulkonäkökeskeinen treenaaminen on jäänyt ihan toissijaiseksi. Tottakai, pakko se on myöntää että raahaudun salille viikosta toiseen ja päivittäin siksi, ettei tää ulkomuoto levahtaisi ihan totaalisesti. Kaikilla, tai varmaan melkein kaikilla piilee tää ajatus edes alitajuntaisesti.

Kuitenkin, treenaaminen on huippua ihan vaan siks, että treenin jälkeen sulla on parempi olla. Ruoka maistuu ja tuntuu hyvältä tehdä ja valmistaa terveellistä sapuskaa treenin jälkeen. Treeni tuo pientä iloa ja onnistumista sun päiviisi eikä salin jälkeen oo ikinä enää se sama saamaton olo, kuin ennen sitä treeniä. Vaikka oliskin ollut huono treenipäivä, ei se treenaaminen siihen lopu, sillä huononkin treenin jälkeen on niin itsensä ylittänyt olo, että sen haluaa kokea aina vaan uudelleen. Treenaamiseen jää ihan koukkuun!


Mä treenaan oikeestaan myös siksi, että se vaan on tapa. Tuntuu oudolta olla pitkää aikaa treenaamatta ja saamatta sitä hyvää fiilistä. Mitä vuosien varrella on oppinut, on että treenaamisessa on kuitenkin hyvä pitää järki kädessä ja oppia tuntemaan omat rajansa. Treenaamisesta ei saa tulla pakkopullaa eikä yksinäisen puurtamista. Välillä on vaan niin hyvä skipata salit ja vaihtaa ne porrastreeniin ystävän kanssa tai jäädä vaan sohvannurkkaan.

Järkeviä treenihetkiä tyypit! Mikä teidät saa treenaamaan kerta toisensa jälkeen?

♥:Emmi

6 kommenttia:

 1. Anonyymi15.10.16

  Oonkohan mä ainoa, kenellä näkyy tosi huono laatuisina noi kuvat? :O Oon huomannu tän saman ongelman lähkaikoina myös parissa muussa postauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi15.10.16

   Kyllä mulla ainakin ihan tarkkana näkyy :)

   Poista
  2. Anonyymi16.10.16

   Et oo ainoo !

   Poista
  3. Mulla näkyy myös ihan tarkkana, etenkin tässä nimenomaisessa postauksessa! :-)

   Poista
  4. Anonyymi20.10.16

   Tarkat kuvat on joo ja hyvä postaus treenaamisen mielekkyydestä.

   Poista
 2. Anonyymi17.10.16

  Missä salilla treenasit porissa ja mitä porin saleja suosittelet?

  VastaaPoista