maanantai 12. syyskuuta 2016

HÄRKISBURGERIT


Singaporen lennon jälkeen tepsuttelin heti mun lähiässän auettua sisään silmät ristissä. Jääkaapissa paloi valo, mutta lukuunottamatta yhtä ylimääräistä soijamaitopurkkia mulla ei oikeastaan ollut yhtään mitään. Ja nälkä, se oli ihan jäätävä! 

Satuinkin bongaamaan tosta alle kilsan päästä löytyvästä S-marketista härkistä, nyhtiksen kaveria. Hintaluokka sama kuin nyhtiksellä ja ulkomuotokin oli liki sitä luokkaa. Päätin ottaa härkiksen testiin ja samalla inspiroiduin joskus muinoin syömästäni Oumph-burgerista ja päätin tehdä jet lag-aamuuni terveelliset härkisburgerit.

Sämpylöihin tarvitset:
5dl vettä (+42 astetta)
6dl kaurahiutaleita
3-4dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
makeutukseen agavesiirappia, sokeria tms.
mausteita, pellavansiemenrouhetta ja chiasiemeniä extrajuttuina
½dl öljyä

Sekoita veteen hiiva, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Lisää mausteet ja muut extrat sekä jauhot ja öljy ja sekoita jälleen. Kannattaa ihan käsipelillä vaivata, tulee hyvä taikina! Tän jälkeen anna kohota 30-40min. Muotoile haluamasi kokoisia burgerisämpylöitä ja littaa pallot pellillä ennen uunitusta 225 asteessa. Paista n. 20 min tai kunnes kypsiä (ja pinta alkaa muuttua)

Härkiksen paistoin pannulla tomaattimurskan ja maustamattoman soijajugun kanssa. Mausteeksi inkivääriä ja jotain herkkua mausteseosta. Mä käytin Garam Masalaa! Kauaa ei tarvitse paistaa, ihan 3-4min riittää. Burgereiden väliin heitin myös tomaattia ja avokadoa (tahna tai viipaleet, your choice!) sekä mun lemppari BBQ-ketsuppia. Ihan siis omavalintaiset täytteet. Mitkä on teiän lemppareita burgerin väliin muuten?

Tällaista tällä kertaa ja ihan vegaanista. Ootteko te päässeet jo maistamaan härkistä?

♥:Emmi

8 kommenttia:

  1. Anonyymi12.9.16

    Miksi olet vegaani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tääkin oo sataan kertaan jo täällä kerrottu, mutta ykkössyy on vatsan toiminta ja siitä sitten kaikki muukin :-)

      Poista
    2. Anonyymi19.9.16

      Olipa tylysti vastattu :-/ esim itse oon sun ihan uus lukija eikä mullekkaan oo tullut toi asia täysin selväksi

      Poista
    3. Aaaa sori en tarkottanu, mutta menee hermo ku tuntuu et jengi kyseenalaistaa ihan hirveesti sitä miks oon vegaani... 🙈

      Poista
  2. Anonyymi14.9.16

    Joo mullakin oottaa toi paketti jääkaapissa, mut oon vältelly sen syömistä kun oon niin lihaihminen. Ehkä teenkin tollasia burgereita siitä. Kiitos vinkistä
    Riikkuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tee, nää oli ihan sika hyviä!!

      Poista
  3. Anonyymi15.9.16

    Aiotko hakea uusiksi oikeustieteelliseen ensi keväänä uudestaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enköhän nyt ainakin kerran vielä koita, etten ihan turhaan noita oikiksen kursseja tuolla avoimessa suorita ;-)

      Poista