Tiiättekö miten halvaksi tulee oikeesti, kun ostaa vaan ison paketin tummaa soijarouhetta? Tais olla viime viikolla, kun sitä pitkästä aikaa hain ja ihan ekaks väännettiin sen avulla Elviran kanssa viime viikon perjantaina vegaanista nachopeltiä. Tänään tein ison määrän kastiketta ja musta tuntuu, että koko pussista on kadonnut vaan ihan pikku määrä, mutta ruokaa oon saanut tehtyä ihan mielettömästi. Just tänään juorusin Iidan kanssa puhelimessa kasvisvaihtoehtojen edullisuudesta ja soijarouhe on kyllä mulla ihan ykkösenä, kun mietitään halvinta kasviproteiinilähdettä. Näin me tehtiin vegaaninen nachopelti ja näitä aineksia me käytettiin:
n. 1/3 pussi perus nacholastuja
n. 10-12 viipaletta violifen pizzajuustoa
2,5dl tummaa soijarouhetta
2/3 purkkia salsakastiketta
mausteita (chili, valkosipuli, mitä vielä!)
Keitä soijarouhetta kattilassa noin viitisen minuuttia ja mausta. Laita uuni 225 asteeseen ja levitä nachoja leivinpaperille. Päälle voit heitellä salsakastiketta, me käytettiin purkillisesta varmaan kaks kolmasosaa, mutta kyllä sinne helposti koko purkkikin menee. Tän jälkeen viipaloin juustohöylällä Violifen juustoa viipaleiksi ja vähän vielä käsillä näitä pienensin ja heitin kastikkeen päälle. Sitten kaadoin valmiin soijarouheen nachopellille ja lopuksi vielä vähän juustoa. Ja vaikka toi juusto saattaa näyttää "limaiselta", se suli ihan sika hyvin ja oli mielettömän "juustoisen" makuista! ;-) Anna nachopellin olla uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes juusto on sulanut kuvanmukaisella tavalla. Valmis nachopelti on ihan huikean hyvä safka illanistujaisiin kaveriporukalla!
Ootteko te kokeilleet tätä ennen?
♥:Emmi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti