keskiviikko 11. syyskuuta 2013

9/11


Muistan sen, kun mun seiskaluokan keväällä uutisoitiin Osama bin Ladenin kuolemasta. Kaikki nauro mulle ja piti mua ihan idioottina, kun mulla ei ollut mitään hajua kuka se oli. Sitte mun kaverit alko kertaamaan mulle syyskuun 11. päivän tapahtumia, ja mä kysyin "Mitääh? Siis tapahtuko toi joskus viime viikolla?". Kaverit vaan nauro ja sano, että se tapahtu vuonna 2001. 


Mun äiti oli pitänyt mua pimennossa koko asiasta aina tohon saakka. Olin neljävuotias, kun nää kauheet terroriteot tapahtu. Äiti on mulle myöhemmin kertonut, että se vaan sulki sillon telkkarit ja kaikki muut tiedotusvälineet mun silmiltä ja korvilta, etten vaivais pientä neljävuotiaan päätäni noin vaikeilla asioilla. Ehkä se oli ihan hyvä niin. Ja ilman mun kavereitakin mä olisin sen varmaan jostain saanut selville, seurasinhan jo sillon ahkerasti mediaa päivittäin.


No sinä päivänä mä sitten ekan kerran aloin ettiä tietoa koko asiasta. Mä katsoin vanhoja uutislähetyksiä YouTubesta ja luin infoa netistä. Kasiluokalla mä jopa tein historian lopputyön tästä aiheesta, ja mitä mä siitä sain: no kympin. Olin ihan shokissa, kuinka iso tapaus oikeesti oli kyseessä ja mä kiinnostuin koko aiheesta ihan sikana. Mietin mielessäni: "Miks joku tekee tollasta? Olisko maailma erilainen, jos sitä ei olis koskaan tapahtunut?" Ja siitä päivästä saakka oon aina halunnut päästä käymään Ground Zerolla. Viime kesänä mun pitkäaikainen haave vihdoin toteutui. 


Vaikka olisin ihan unessa, niin mä herään aina kun kuulen kaksoistornit, World Trade Center, 9/11, terrori-iskut tai jotain aiheeseen liittyvää. Mun mielestä tää on älyttömän kiinnostava aihe, ja vaikka oonki täys pelkuri ja kuolisin varmaan jos olisin Nykissä jonain vuonna tähän aikaan, mä haluisin sinne sillon päästä! Kaikki varmaan ihmettelee mun suunnatonta kiinnostusta tähän aiheeseen, mut kai tällä on jotain tekemistä sen kanssa, että tää tapahtu Jenkeissä ja vielä Nykissä. En tiedä, kai sitä ihminen voi olla kiinnostunut mitä ihmeellisimmistä asioista!

Mutta tää päivä on nyt käsillä, toivotaan että kaikki menee kaikkialla hyvin, eikä tapahdu mitään uutta katastrofia. Vaikka silti jotain tällaista voi tapahtua ihan minä päivänä tahansa.

2995 ihmistä menetti henkensä. Jotkut menetti puolison, ystävän, lapsen, vanhemman, isovanhemman tai muun läheisen.

"Tällä hetkellä 12 vuotta sitten, miljoonat amerikkalaiset menivät nukkumaan ilman ajatusta siitä, että huomenna heidän elämänsä muuttuisi totaalisesti. Tuona iltana sadat ihmiset pakkasivat lentolaukkunsa, joita he eivät enää avaisi. Tuhannet nukkuivat rakkaidensa kanssa viimeisen kerran. Kukaan ei voi tietää mitä uusi päivä tuo tullessaan. Eläkäämme jokainen päivä ilman pelkoa huomisesta. Älkää ikinä hukatko mahdollisuutta kertoa läheisimmille ihmisillenne, että rakastatte heitä. Joten tänään, jos sinulla on joku jota rakastat, älä unohda sanoa sitä hänelle."
- Suomennos lainauksesta We♥Itistä

♥: Emmi

6 kommenttia:

 1. Anonyymi11.9.13

  Mä oon kans ollu ihan sairaan kiinnostunut tosta aiheesta! Sain tietää siit joskus viis vuotta sitte ku näin sen Flight 93 -elokuvan. Aina meinaan alkaa itkee ku luen jotain siitä päivästä vaikka en ite ees oo oikeestaan kauheen kiinnostunu jenkeistä.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi11.9.13

  Määki oon varmaa sit outo koska muaki kiinnostaa tämmöset hirveesti :D:D
  Ihana toi teksti tossa lopussa <3

  VastaaPoista
 3. A1: Mahtavaa et joku muukin on! Mäkään en kyllä tarkkaan osaa sanoa miks oon siitä niin kovin kiinnostunut, mutta kyllä mullekin tosta tulee tippa linssiin!
  A2: siis mahtavaa oikeesti oon aina luullu et oon ainoo! :D ja eikö ookkin! Oli pakko vaan yrittää kääntää olis ollu tosi koomista tunkee tohon vaan jotain tangomusiikin enkuks :DD

  VastaaPoista
 4. Sulla on aivan ihanat hiukseet :)!

  VastaaPoista
 5. Ootko nähnyt aiheesta filmin "äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä" Netflixistä just katsoin, erikoinen, mutta hyvä! T. Äitisi kaveri

  VastaaPoista
 6. Sofi: kiitos! :)
  Marika: en oo nähny, mutta pitäs kattoa! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista