Muutaman kerran on täällä tullut loihdittua tätä vegaanista porkkanakakkua. Porkkanakakku on muutenkin ihan pirun hyvää, joten mikä oliskaan parempaa kuin löytää vegaaninen resepti? Reseptin alkuperää en enää muista, mutta tältä se näyttää:
"Puolikas" resepti eli kuvassa olevan kakun kokoinen:
Pohjaan tarvitset:
2-2,5dl porkkanaraastetta
1dl kasvimaitoa
0,7dl öljyä
1,5dl fariinisokeria
2,5dl vehnäjauhoja (myös gluteenittomat jauhot toimii!)
1tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
mausteina voi käyttää mm. kanelia ja kardemummaa!
Kuorrute:
50g maustamatonta tuorejuustoa (Tofutti)
25g vegaanista margariinia
1,5dl tomusokeria
0,5tl vaniljasokeria
Vuoan voiteluun vegaanista margariinia ja halutessaan voi käyttää myös korppujauhoja. Päälle voi halutessaan ripotella pähkinämurskaa
Rasvaa (ja jauhota) vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. "Kokonaiseen" reseptiin toimii 24cm jauhovuoka, tähän pienempi.
Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy ja maito. Sen jälkeen sekoita hyvin ja lisää lopuksi porkkanaraaste. Sekoita huolella, mutta vältä ylisekoittamista, jottei taikina sitkostu!
Kaada taikin vuokaan ja paista noin 35-45 minuuttia. Voit lisätä n. 25 minuutin kohdalla päälle leivinpaperin, jottei kakun pinta pala. Tee kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään. Voit halutessasi käyttää sähkövatkainta, mutta onnistuu se ilmankin! Kaada kuorrute valmiin, jäähtyneen kakun päälle!
Tässä on kyllä aika hc-resepti ja tällä niitä sekaanejakin varmasti huiputetaan ;-) Jos joku muuten tunnistaa reseptin ja löytää sen alkuperän, niin linkatkaapas! Meinaako joku kokeilla?
♥:Emmi
Kiitos reseptin jaosta! Näyttää hyvältä ja varmaan maistuukin.
VastaaPoistaOle hyvä! Toi on kyllä ihan huikeen hyvää :-)
PoistaKiitokset täältäkin! Menee ehdottomasti kokeiluun vaikka sekasyöjä olenkin! :)
VastaaPoistaMahtia, ole hyvä! ;-)
Poista