maanantai 12. lokakuuta 2015

KOTITEKOISET PROTEIINIPATUKAT

*gifted (saatu blogin kautta)

Kotitekoisten prodepatukoiden reseptiä oli pyydelty ja vihdoin lauantaina otin tuumasta toimeen ja väsäsin omasta päästä jonkin sortin patukat. Oli muuten ihan huikean makuisia! Mun versio on maidoton, mutta opastan myös ohjeet ihan maidolliseen versioon, jos riisiproteiini ei houkuta. Haluutteko jo kuulla reseptin?

Tarvitset:
3rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
2rkl hunajaa
0,5dl riisiproteiinia* TAI 0,5dl suklaa/vaniljaheraa
1tl raakakaakao/leivontakaakaojauhetta
n. 1dl (soija)maitoa
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl macaa*
päälle cashewpähkinöitä ja kuivattuja taateleita


Koko homman aloitat laittamalla uunin 200 asteeseen. Tämän jälkeen sekoitat keskenään maapähkinävoin ja hunajan ja laitat seoksen mikroon n. 30 sekunniksi. Tämän jälkeen seoksesta pitäisi tulla lusikalla sekoittaessa tasaista. Nyt lisää seokseen maito ja proteiinijauho. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä mukaan kaakaojauhe, leivinjauhe ja maca. Tämän jälkeen levitä tasaiseksi sekoitettu taikina pellille suorakulmion muotoiseksi ja koristele haluamillasi herkuilla, esim. cashewpähkinöillä ja taateleilla! 

Laita herkku uuniin n. vartiksi riippuen sen paksuudesta. Patukat ovat kypsiä, kun pinta alkaa sopivasti ruskehtaa ja ohuin kohta ihan hieman mustua. Ottaessasi sen pois uunista, nosta se suoraan viileälle alustalle, kuten pöydälle ja anna jäähtyä.Sen jälkeen halkaise taikinasta sopivankokoisia palasia käsillä, veitsen apua käyttäen.

Mä voin luvata, että näistä tulee hyviä. En aluksi ihan uskonut reseptiin, mutta maistettuani ensimmäisen palasen koin ihan uskomattoman positiivisen yllärin. Niin hyvää! Lupaattehan kokeilla? ;-)

♥:Emmi



I guess one of you had asked a recipe for homemade protein bars so this Saturday I finally got to figure one out. I simply fell in love with these! I made a daiy free version but I'll show you also how to not make it like that ;-)

All you need is:
3 tablespoon unsweetened peanut butter
2 tablespoon honey
0,5dl rice protein* OR chocolate/vanilla whey
1 teaspoon raw cocoa/baking cocoa powder
1dl (soy) milk
½ teaspoon baking powder
½ teaspoon maca powder*
cashews
dried dates

Preheat the oven to 200. Mix the peanut butter and honey together in a bowl and put into the microwave for 30 secs. Whisk until smooth dough and then add the rest of the ingredients, except the cashews and dates. 

Spread the dough on a baking paper and top it with dates and cashews. Then put it into the oven for 15 mins or until it's brown and cooked.

I hope you try these, because I really loved them!

Have a great Monday xx

2 kommenttia:

  1. Anonyymi12.10.15

    mitä mieltä Ässät ice girlseistä entisenä luistelijana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkö mulla olla oikeen mielipide koska oon entinen luistelija :-D eiks noita oo nyt kaikilla liigan joukkueella, ihan kiva et ässilläkin sitte

      Poista