keskiviikko 19. lokakuuta 2016

TÄYTETTY (VEGAANINEN) KESÄKURPITSA


Mun oli jo ihan sika pitkään tehnyt mieli tehä täytettyjä kesäkurpitsoja. Koskaan ennen en kesäkurpitsoja ollut täytellyt, paprikoita kylläkin. Viikon kipeilyn jälkeen sunnuntaina tohkesin ekaa kertaa viikkoon tehä oikeeta ruokaa. Ja joo, cravingsit voitti ja kokeilin näitä.

Kuvassa näkyvään annokseen tarvitset:
1 kesäkurpitsan
3/4dl tummaa soijarouhetta
2dl kaurakermaa
1dl tomaattimurskaa/ketsuppia
vegejuustoa/oluthiivahiutaleita
mausteita

Leikkaa kesäkurpitsasta kannat pois ja halkaise se pituussuunnassa. Koverra sisältö pois ja palottele pieniksi kuutioiksi. Laita uuni lämpenemään n. 200 asteeseen. Lisää pannulle n. 1dl kaurakermaa, tomaattimurska ja soijarouhe kuumana. Paista n. 70% lämmöllä. Mausta esim. chilillä/inkiväärillä ja suolalla. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja anna seoksen paistua "valmiiksi".

Sekoita kulhossa n. 1dl (tai tarvittaessa enemmän) kaurakermaa ja oluthiivahiutaleita. Mausta halutessasi. Jos et saa käsiisi oluthiivahiutaleita, juustokuorrutteen voi tehdä myös esim. Violife for pizza-juustosta (siitä ei sitten tuu ihan vastaavan näköstä!).

Aseta kesäkurpitsat leivinpaperille ja annostele soijarouhe-mössö niihin. Lusikoi/kaada päälle kaurakerma-oluthiivahiutale-seos. Anna paistua uunissa n. 15 minuuttia.

Kertokapa jos testasitte! Tää on mulle ihan tän hetken lempparijuttu, ootteks te ikinä kokeilleet?

♥:Emmi

1 kommentti:

  1. Anonyymi19.10.16

    yks mun lemppariruuista on just tää! täytteenä toimii myös herkkusienet joita on pannulla käristelly hetken, tosi hyvää sekin ja varsinkin jos pikkasen vähemmän haluu soijaa kuluttaa :) musta molemmilla superhyvää!

    VastaaPoista