tiistai 3. toukokuuta 2016

#LAKKIAISPROJEKTI PART 3 - YHDEN PÄIVÄN RUUAT


AAMUPALA klo 7:45
Puuroa (kaura-ruishiutaleita, kuitulisää, suolaa, kanelia, iso kasa marjoja ja pari ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta)
C-vitamiiniporetabletti, B-vitamiini
Pari kuppia kahvia, joista toisessa loraus soijamaitoa

Oon pitkään jo ollut ihan täys puurofani ja vaikka ehkä smoothiesta sais aamulla enemmän proteiinia, mun aamu ei vaan lähde käyntiin ilman puuroa. Kertokaapas mulle, jos teille tulee mieleen joku freshi kasviperäinen proteiinilisä mieleen, niin testailen sitä sitten puuroon!

LOUNAS klo 11:00
Vihersmoothie (soijamaito, kaurajugu, mangokuutiot, vehnänorasjauhe, kurpitsansiemenproteiini, agavesiirappi)
Kaksi riisikakkua (+ becel oliivi, violife cheddar, kurkku ja valkosipulimauste)

Eka vihersmoothiekokeilu uusilla mömmöillä ja johan maistuu vihreeltä! En oo vielä täysin päättäny mun mielipidettä siitä, mutta alas menee! Riisikakut vegejuustolla, kurkulla ja mausteilla on mun tän hetken suosikkia, niitä tulee joka päivä syötyä edes kaks ;-)

VÄLIPALA klo 14:00
Alpro go-on mustaherukan makuinen "prode"rahka
Omena
Pepsi Max-tölkki

Iisi välipala ennen välikoetta, vaikka kieltämättä vähän tuli tän jälkeen kokeessa jo nälkä!


VÄLIPALA klo 18:30
70g paketti Soy Jerkyä
Nocco BCAA päärynä

Nopea välipala Vegekaupasta messiin ennen treeniä ja aiemmin päivällä ostettu Nocco! Ei ehkä sitä parasta ravintoa, mutta paremman puutteessa ;-) Soy Jerky oli muuten aivan täydellistä, suosittelen lämpimästi!!

TREENIN JÄLKEEN n. klo 20 
TREK Cocoa Chaos raakapatukka (10g prodea!)

Toimiva välipala metrossa napattavaksi ja treenin jälkeen! Hyvät energiat ja puhtaat ainesosat + sitä kuuluisaa prodea!!

PÄIVÄLLINEN/ILTAPALA n. klo 22
Salaattia (salaatti, kurkku, tomaatti, 1 ananasrengas, paistettuja herkkusieniä ja kidneypapuja)

Illalla teki mieli syödä jotain kevyttä ja niin päädyin ostamaan salaattivärkit kaupasta. Herkkusienet oli alennuksessa ja päädyinkin syömään niitä ainaisen tofun sijasta ;-)

+ Päivän aikana n. 3 litraa vettä tai enemmän!


Ruokapäiväkirjan pitäminen auttaa jokaista, jos tavoitteena on painonhallinta ynnä muu vastaavanlainen. Sitä ei välttämättä tarvitse tehdä päivittäin, eikä aina tarvitse kirjoittaa ylös syömiään juttuja, vaan päässään kertaaminen tai jollekin höpöttäminen on jo paljon. Jos teillä on kaveri, jonka kanssa yhdessä treenailette voitte vaikka informoida toisianne päivän ruokalistasta. Muuten voitte vaan salilla pyörän selässä käydä mielessäni läpi, että mitä sitä onkaan taas tullut syötyä. Näin pystytte pitämään kaloreita laskematta jonkinlaista kohtuutta safkailuissanne! Tärkeintä on silti kuunnella omia fiiliksiä, lähinnä nälkää ja ähkyä. Kumpikaan tunne ei ole suotava. Pysytelkää keskivaiheilla ;-) Tsemppiä joka iikalle, mä koidan ottaa vielä extrapotkun ja kiinnittää toukokuun erityisesti huomiota safkoihin. Pelkästään ruokavalioremontilla saa jo lisäenergiaa opiskeluun ja treeniin, ja sekös vasta tässä tilanteessa onkin erittäin toivottua ;-)

Mahtavaa tiistaita kaikille, mä palaan kohta vielä kahdeks ja puoleksi tunniksi kirjojen pariin (sitten onkin yhdeksän tuntia tältä erää täynnä...) ja illalla kipitän vielä kunnon ruokaostoksille!

♥:Emmi

20 kommenttia:

  1. Anonyymi3.5.16

    Ootko ryhtyny vegaaniksi ? :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi4.5.16

    Missä on sun hiilarit ?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupäivässä on oikeastaan eniten ja trek-patukassa kans! Tää oli ehkä enemmän sellanen päivä että jäi leipä yms vähemmälle :-)

      Poista
  3. Anonyymi4.5.16

    syöt ihan törkeen paljon:D

    VastaaPoista
  4. Anonyymi4.5.16

    samaa mietin että missä sun hiilarit piileskelee? kroppa kuitenkin käy hiilareilla ja on se polttoaine mikä pitää kropan kunnossa päivän mittaa. riisiä pastaa perunaa bataattia reippaasti ainakin illalliselle mukaan! papuja näyttääkin olevan hyvin salaatissa, mutta ei sitä tämmösellä ruokavaliolla pitkälle vegaanina pötki. toivottavasti oli vaan yks huonompi päivä muiden joukossa ruuan suhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä ne on! Ja niinku sanoin, että illalla teki mieli vaan syödä jotain kevyttä ja näin tein sitten tällä kertaa :-)

      Poista
  5. Anonyymi5.5.16

    Mun mielestä taas tuntuu ihan törkeen vähäiseltä tää ruoka! :D tossa on hirveesti "välipalajuttuja" eikä ollenkaan lämmintä ruokaa (jos salaattia en lämpimäksi ruoaksi laske). oon itsekin vähän kiristellyt talvipöhötyksiä kevään mittaan, mutta syön joka päivä 2 tai 3 lämmintä ruokaa, tietysti treenaankin 4 krt viikossa ja liikun joka päivä, joten paino on oikeasti pudonnut vaikka syön paljon. mutta joo, itse tiedät tietysti itsesi parhaiten, ajattelin vaan tulla jakamaan ajatukseni! kun tuntui järjettömältä että joku kommentoi ton määrän olevan PALJON! käytännössähän söit koko päivänä vaan pieniä välipaloja pitkin päivää, etkä kertaakaan kunnollista satsia ruokaa, ja kumminkin käsittääkseni treenaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimien ruokien puute johtuu ajan puutteesta, haha! En oo ehtinyt lukemisen keskellä aina vääntää kunnon safkoja ;-) Hyvä, että sulla talvipöhötyksien kiristely on onnistunut! Mä en oo vaa'alla käynyt, mutta äiti sanoi ainakin, että jotain muutosta näkyy! Tsemppiä :-)

      Poista
  6. Anonyymi5.5.16

    Lounaaksi smoothie ja kaksi riisikakkua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaa, että tohon smoothieen on aika lailla tungettu tavaraa :-D

      Poista
  7. Anonyymi5.5.16

    Ehkä vähän vähäiseltä tuntui myös musta. Lounas olisi saanut olla tukevampi... Kaipasin myös kanaa tai lihaa. Ehkä tämä oli kuitenkin vain yks sun päivistäs ja toisena päivänä syöt runsaammin. Mut hei, tämä selkeästi antoi kommentoinnin aihetta :). Lukijoita kiinnosti... Se on hyvä se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi6.5.16

      No kyllä kai se kana tai liha puuttuukin jos on vegaanin ruokavaliosta kyse :D ääliö

      Poista
    2. Haha jep, lihat puuttuu mulla kyllä lautaselta :-D Ja juurikin sitä, lukijat ainakin fiilas ;-)

      Poista
  8. Anonyymi7.5.16

    Oot vegaani niin mitä vitamiineja sä sitten syöt?:-)

    VastaaPoista
  9. Anonyymi7.5.16

    liika vedenjuonti on sitten haitallista. jos oikein hirveesti innostut juomaan, niin hajoaa vielä punasolut hypertonian takia. kolme litraa ei ehkä vielä ihan tollaseen kuolemanvaaraan riitä, mutta kannattaa kysyä itseltään, onko yli 3l päivässä siltikään ihan terve määrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi9.5.16

      Monesti treenin aikana kuluu jo yli litra ja sitten helposti voi luoda kyllä tuon kaks litraa. En itse näe tuossa niin suurta vaivaa. Tosin ihan maalaisjärjellä ajateltuna ja omasta kokemuksesta.

      Poista
    2. Anonyymi9.5.16

      Jep, treenissä hikoiltu neste kannattaa toki korvata, eli yli litra voi mennä hyvin siinä. Kuitenkin ihminen saa nestettä yllättävän paljon myös ravinnon mukana - 2l vettä treenissä juodun veden lisäksi on TODELLA iso määrä. Tietysti kannattaa kuunnella omaa janontunnetta jne, mutta itseäni ainakin vähän huolestuttaa valtaisa vedenjuonti mikä on nyt "muodissa", veren iso-osmoottisuus on kuitenkin edellytys punasolujen toimimiselle ja jos tätä tasapainoa jatkuvasti häiritsee, voi se veden litkiminen kääntyä nopeasti itseään vastaan. Yli 3l on hurja määrä jos jatkuvasti sen verran juo! Mutta oma janontunne on paras mittari tosiaan, jos yhtenä päivänä menee 3l ja toisena 1l niin keho palauttaa kyllä tasapainon:)

      Poista
    3. Treenaamisen takia tulee kyllä juotua ihan normia enemmän vettä, se pitää täysin paikkansa! Ja muutenkin vesi on mun mielestä parempi vaihtoehto kuin jäätävä määrä esim pepsiä :-)

      Poista