sunnuntai 28. elokuuta 2016

TAHNAMESTARI


 Batskulla tähän mennessä on tullut syötyä papuja, parsakaalia, hedelmiä, puuroa ja paljon kuivattuja omenalastuja. Ostin saarelle saapuessani monta purkkia papuja ja herneitä sekä ihanan kypsiä avokadoja ja tänään innostuinkin tekemään jotain niin kivaa ja hyvää noista herkuista.

Äiti kysäs multa aamupäivällä, että mitä sä meinaat ottaa Malesian lauttamatkalle evääksi? Mietinkin hetken ihan ääneen, että mitäs mä syön, kun perus vegaaniset levitteet, Violifen juustot ynnä muut on kaukana Suomessa. Mä käytin sitten mielikuvitusta (no en ihan hirveesti) ja tein kikherneistä sekä avokadosta herkulliset tahnat mun eväsleipiin.

Kikhernetahna oli näistä vaikeampi. Ja ei, se ei oo hummusta. Hummuksen tekeminen tuntuu ihan hirveen monimutkaselta, joten päädyin ihan omaan reseptiin. Ensin keitin kikherneitä kattilassa, kunnes ne olivat pehmeitä. Ihan 10 minsaa riittää! Tän jälkeen kaadoin ne kulhoon ja murskasin haarukalla. Joukkoon heitin ihan oman maun mukaan oliiviöljyä, jotta mössöstä tulee, noh - mössömpää. Maustoin tahnan vielä mun lempimausteilla: valkosipulia ja chiliä. Ja arvatkaa tuliko hyvää! Ja leivän päällä? Niin herkkua...

Avokadotahna olikin paljon iisimpi juttu. Ihan ekaks vaan kuorit avokadon ja heität kiven menemään ja kaiverrat lusikalla sisällön kippaan. Haarukalla mössöks ja mausteita sekaan. Mun lempparit on Herbamare ja mustapippuri. Ihan todellista rakkautta!

Näistä tein siis mun eväsleivät. Onni on olla vegaani. Normisti olisin vaan heittänyt kinkut ja juustot väliin, mutta näin saan vähän erikoisemmat ja ihanan piristävät eväsleivät matkalle mukaan! Meinaattehan kokeilla?

♥:Emmi

7 kommenttia:

  1. Anonyymi28.8.16

    Tosi houkutteleva toi tein leikkuulauta. Ugh fan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi29.8.16

      Ei helvetti nyt, ihan tavallinen leikkuulauta... jos et tiennyt niin niiden päällä leikataan ja eiköhän puukoista yleensä jälki jää

      Poista
    2. Näin 😂🙌🏼

      Poista
  2. Anonyymi28.8.16

    Muistan joskus pari vuotta sitten bonganneeni sun blogista saman tapasen avokado reseptin ! Sillon heitit avokadot ja tonnikalat sekaisin mössöks ja vinkkasit sitä levitettävän ruisleivän päälle. Itse vihasin sillo sekä avokadoja ja tonnikalaa mut päätin silti kokeille ja edelleen kyseinen kombo on viikkottain käytössä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, ihana kuulla! Mullakin nyt sama, mutta ilman tonnikalaa ;-)

      Poista
  3. Anonyymi29.8.16

    Näyttääpäs hyvältä👌

    VastaaPoista